Klusbedrijven

Rolluiken kopen? Dit zijn de bedieningsmogelijkheden

25 oktober 2018

Veel mensen beschouwen de zomer als de mooiste tijd van het jaar. De dagen zijn langer, de temperatuur ligt hoger en het buitenleven is in volle gang. Het warme, felle zonlicht kent echter ook een paar nadelen. De warmte van de zon kan ervoor zorgen dat het in huis minstens zo warm wordt als buiten en het felle licht kan ervoor zorgen dat het meubilair in huis verkleurt. Door rolluiken te kopen zijn deze problemen verleden tijd. Rolluiken beschermen jouw woning zowel tegen warmte als kou, zorgen ervoor dat het zonlicht geen schade aan kan richten én bieden bescherming tegen inbraak. Rolluiken zijn verkrijgbaar met verschillende soorten bediening. Wij hebben de belangrijkste opties voor je op een rijtje gezet.

Handmatige bediening

De meest bekende manier van rolluikbesturing is handmatige bediening. Handmatige bediening is mogelijk met een elektrische bandopwinder of met een handmatige bandopwinder. De elektrische bandopwinder is te bedienen met een druk op de knop en opent en sluit de rolluiken met behulp van een rolluikband. De handmatige bandopwinder is te bedienen met een molentje. Door aan de hendel te draaien rolt het rolluikband zich op of uit, waardoor de rolluiken openen of sluiten. Kies je voor handmatige bediening? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een bandopwinder en rolluikband van hoge kwaliteit. Zo weet je zeker dat je er jarenlang onbezorgd gebruik van kunt maken.

Geautomatiseerde bediening

Geautomatiseerde bediening is bediening met behulp van een buismotor. De buismotor zit in de koker van de rolluiken en zorgt ervoor dat de rolluiken openen en sluiten. De buismotor van rolluiken met geautomatiseerde bediening is aan te sturen met een schakelaar op de muur binnenshuis. Hierbij heb je de keuze uit een sleutelschakelaar of een gewone schakelaar.

Geautomatiseerde bediening op afstand

Wil jij graag geautomatiseerde rolluiken, maar wil je jouw rolluiken overal in huis of zelfs overal ter wereld kunnen besturen? Dan zijn rolluiken met geautomatiseerde bediening op afstand iets voor jou. Rolluiken met geautomatiseerde bediening op afstand zijn onder te verdelen in twee categorieën: Overal in huis en overal ter wereld. Jouw rolluiken overal in jouw woning kunnen bedienen? Kies dan voor een buismotor doe reageert op een afstandsbediening. Jouw rolluiken liever overal ter wereld kunnen bedienen? Kies dan voor een buismotor die aangesloten is op een app. Via de app op je mobiele telefoon kun je overal ter wereld jouw rolluiken bedienen.

Heb je een keuze gemaakt uit de verschillende bedieningsmogelijkheden? Door jouw rolluikbesturing online te bestellen kan je lekker thuisblijven en hoef je niet op zoek naar een rolluikspecialist bij jou in de buurt. Dat is wel zo makkelijk.

Je vindt misschien ook leuk