Inrichting

Eindeloos variëren met foto’s in je interieur

25 oktober 2018

Eindeloos variëren met foto’s in je interieur

Foto’s zijn momentopnames van bijzondere gebeurtenissen in ons leven. Je kunt deze foto’s op allerlei manieren in je huis verwerken en een onderdeel laten worden van je interieur. De foto’s hoeven dus niet in een fotoalbum of op een harde schijf van je computer te worden weggestopt, om nooit meer naar om te kijken. Dit gebeurt ons helaas maar al te vaak, maar is eigenlijk absoluut niet nodig. Foto’s zijn namelijk helemaal van nu! De herinneringen die je op foto vast hebt laten leggen, kun je namelijk delen met je dierbaren door ze in je interieur op te hangen. Mooie herinneringen verdienen een mooie plek in je huis en maken van je huis echt een thuis. Als je creatief bent, dan zijn er veel mogelijkheden om deze foto’s in je interieur te laten terugkomen. In deze blog delen we een aantal tips en tricks voor het verwerken van foto’s in je interieur.

Canvas

Laat je je foto’s afdrukken op een canvas doek, dan lijkt het net een schilderij! Door een speciale techniek wordt het mogelijk om van jouw favoriete foto een schilderachtig resultaat te bereiken, waardoor inlijsten niet meer nodig zal zijn. Je kunt voor het afdrukken van foto’s op canvas bij verschillende winkels en webshops terecht.

Hout

Als je echt een natuurliefhebber bent, dan is het een leuk idee om je mooiste foto’s te laten afdrukken op hout. Je kunt vaak kiezen uit allerlei types hout en elk soort geeft weer een uniek effect. Wat dacht je bijvoorbeeld van een whitewash bord of een licht eiken houten plaat met jouw leukste foto? Alles is mogelijk!

Plexiglas

Als je een foto hebt met veel diepte, dan kun je ervoor kiezen om deze af te laten drukken op plexiglas. Hierdoor zullen je foto’s extra goed tot hun recht komen, doordat de kleuren bij het afdrukken intenser kunnen worden gemaakt. Plexiglas is verder tijdloos en past bij elke kamer in je huis. De slaapkamer of woonkamer is bijvoorbeeld erg geschikt, maar je kunt een aantal kleinere plexiglas foto’s ook bijvoorbeeld op de gang hangen om een soort fotogalerij te maken.

Aluminium

Misschien klinkt het een beetje raar, maar foto’s kun je ook op aluminium laten afdrukken! Dit geeft de foto’s een hele stoere en strakke uitstraling en het aluminium maakt het tegelijkertijd ook weer erg eigentijds. Aluminium foto’s passen in elk interieur en het afdrukken is ook relatief goedkoop. Verder zijn foto’s op aluminium erg tijdloos en zijn het echte blikvangers in je huis. Het is een unieke manier om je favoriete foto’s in je huiskamer, slaapkamer of in je werkkamer boven je bureau helemaal tot hun recht te laten komen.

Er zijn dus allerlei mogelijkheden om je mooiste herinneringen in je huis terug te laten komen en voor elke type en stijl interieur is er wel een mooie muurdecoratie te bedenken. Op deze manier krijgt je huis een persoonlijke en intieme uitstraling en steek je jouw eigen foto’s tegelijkertijd ook in een moderne jas.

Bron: Herinneringenoplinnen.nl

Je vindt misschien ook leuk