Inrichting

Vijf ideeën voor de woonkamerinrichting!

5 november 2015
woonkamer inrichting

Sta je op punt om op jezelf te gaan wonen? Te gaan verhuizen? Of gewoon de huiskamer te ‘restylen’? Lees dan de onderstaande vijf tips/ideeën/gedachten die je kunt gebruiken om je woonkamer mooi in te richten en je helemaal at home te voelen in je eigen huis!

  1. Neem de maten goed en nauwkeurig op. Houd rekening met deuren, ramen, verwarming(sbuizen), plinten, stopcontacten. Neem bij het meten wat marge, zodat alles zeker past.
  2. Oriënteer je goed. Internet is daarvoor een uitstekende plek. Oriënteer je op de stijl, op de kleuren en op de meubels. Ga je voor dezelfde stijl die je nu hebt? Of kies je voor een geheel nieuwe stijl? En wat ga je voor een ronde tafel of een rechte tafel? En van welk materiaal? En wat voor bankstel moet er komen te staan? Of misschien wel twee?
  3. Denk na over de verlichting. Verlichting is een absolute sfeermaker, waarover wel wordt gezegd dat het de sfeer kan ‘maken of kraken’. Ondanks de importantie, is het echter wel zo dat verlichting op de inrichting wordt afgestemd en niet andersom. Met elke denkbare inrichting is het mogelijk om een bijpassende en sfeervolle verlichting te creëren.
  4. Denk aan accessoires en denk dus ook voor plekken in je interieur voor accessoires. Hoewel accessoires minder in de strakke moderne inrichting voorkomen, zijn het nog steeds die typische zaken die een woonkamer tot leven brengen en sfeer en karakter geven. Denk ook aan bloemen en planten en kunst voor aan de muur. Dit zijn echte sfeermakers!
  5. Last but not least: oriënteer je op de prijs. Een nieuwe inrichting kost gemakkelijk een paar duizend euro. Zeker wanner je voor merk- en designmeubels gaat, kan het een aardig prijzige aangelegenheid worden. Maar het kan ook goedkoper. Nieuwe bankstellen hoeven niet duur te zijn en tweedehands bankstellen al helemaal niet. Het is maar net wat de wensen zijn, maar verdiep je hier wel goed in.

Je vindt misschien ook leuk