Isoleren

Kruipruimte-isolatie: bespaar energie!

17 november 2015

Kruipruimte-isolatie: bespaar energie!

Energie besparen is een hot item. Dat komt omdat steeds meer mensen lijken te denken aan het milieu en daar hun steentje aan willen bijdragen. Nu ben je daar zelf wellicht ook al mee bezig. Dit kan zijn door simpelweg minder energie te gebruiken, maar ook met behulp van zonnepanelen of een zonneboiler. Er zijn echter meerdere manieren waarop je energie kunt besparen, manieren waar je wellicht niet zo snel aan denkt als het geval is voor de eerdergenoemde voorbeelden. Een van de zaken waarop we dan doelen, zal in dit artikel worden beschreven.

Kruipruimte-isolatie laten aanbrengen

Dat isolatie ook voor een energiebesparing kan zorgen is vrij logisch. Met isolatie is het namelijk mogelijk om warmte langer binnen en kou langer buiten je huis te houden. Toch ben je er wellicht niet eens goed van op de hoogte welke vormen van isolatie in je huis worden toegepast. Zo wordt vaak de kruipruimte-isolatie vergeten. Door kruipruimte-isolatie aan te laten brengen, wordt niet alleen de kruipruimte droger, maar kun je tevens flink besparen op de energiekosten. Daarom is het zeker de moeite waard om eens te informeren naar kruipruimte-isolatie.

Hoe wordt de kruipruimte geïsoleerd?

Meestal kiest men bij het isoleren van de kruipruimte voor een erg droge stof. Daarbij kun je denken aan schelpen, zand of korrels. Daarnaast worden isolatiechips ook steeds vaker gebruikt voor kruipruimte-isolatie. Dit materiaal heeft namelijk een zeer hoge rc-waarde en is dus erg efficiënt. Dergelijke materialen worden vaak op een manier aan gebracht die je wellicht nog niet kent. Ze worden namelijk met speciaal daarvoor ontwikkelde apparaten of voertuigen de kruipruimte in gespoten. Het aanbrengen van kruipruimte-isolatie gebeurt dus zeker niet handmatig, maar met behulp van een slang die het door jou gekozen materiaal de ruimte in spuit. Informeer zeker eens bij verschillende partijen om te achterhalen of deze vorm van isolatie ook voor jou interessant is.

Je vindt misschien ook leuk