Sfeer

Tuintrends 2016

17 november 2015

2016 staat bijna voor de deur. Een mooi moment om vooruit te blikken op de tuintrends waarvan wij denken dat deze 2016 gaan domineren.

Tuintrend 1: Tuin wordt een extra kamer.

We zien het al een poos, maar in 2016 wordt deze trend doorgezet, de tuin wordt gebruikt als een extra kamer. Vaker, langer en luxer in de tuin vertoeven. In plaats van binnen op de bank, of buiten op het terras van een café, in je eigen tuin zitten tot in de late uurtjes. Zittend op een luxe loungeset met een stel vrienden en onder het genot van een drankje en hapje.

Alles wordt nog luxer en de tuin wordt als pronkstuk van het huis weggezet. Niet gek, want door de steeds beter betaalbare tuinaccessoires als een terrasverwarmer is het ook goed vertoeven ondanks het wisselvallige Nederlandse weer.

Tuintrend 2: Tuin blijft natuurlijk.

Dé trend van 2015 een ‘natuurlijk ogende tuin’ zet ook door in 2016. Eetbare bloemen stijgen in populariteit en dat is niet gek, want ook zelf uitgebreid koken wordt steeds populairder. Wanneer eetbare bloemen gecombineerd worden met een verwilderde opstelling, dan oogt de tuin al snel een stuk natuurlijker.

Tuintrend 3: Een creatief tuintje

Een moestuin in een bak, of een plantenverzameling in bakken aan de muur. Dit is een trend waarvan wij denken dat deze sterk wordt in 2016. Een mooie manier om met weinig investeringen en ruimte, om toch wat meer planten in je tuin te krijgen.

Je vindt misschien ook leuk