Bewust leven

Wasmachine kapot? Tips bij de aanschaf van een nieuwe!

23 november 2015

Het gebeurd (gelukkig) niet vaak, maar eens in de zoveel jaren zal het voorkomen dat u uw wasmachine dient te vervangen. De machines lopen slijtage op, raken vol met kalk en de kwaliteit van de gedraaide was kan afnemen. In dit artikel beschrijven wij daarom een aantal zaken waar u op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine en geven wij een aantal gebruikerstips.

Vergelijken loont
Het online vergelijken van producten en diensten bestaat al enkele jaren, toch blijkt dat lang niet iedereen gebruik maakt van vergelijkers. Daarom benadrukken we in deze blog nogmaals dat het verstandig is om alle producten met elkaar te vergelijken, in dit geval alle wasmachine merken.
Het is al vaker bewezen dat vergelijken loont, zowel in financieel opzicht als in gebruikers ervaring. Door te vergelijken kun je nooit voor een te dure machine kiezen, je hebt namelijk altijd een overzicht van de goedkoopste wasmachine.
In veel vergelijkers kun je ook selecteren en filteren op gebruikerservaring en kun je beoordelingen bekijken. Zo krijg je dus voor de aanschaf al een goed beeld van de machine en weet je dus wat je kunt verwachten! Via internet producten kopen is enorm transparant en kunnen we eigenlijk wel stellen dat wanneer je niet tevreden bent met het product, u onvoldoende research heeft verricht.

Kalk
Een groot deel van de Nederlandse bevolking gebruikt veel te veel wasmiddel bij het draaien van wasjes. Hierdoor blijft een groot deel van de kalk in de machine achter wat resulteert in kalkaanslag en dus risico op storingen en andere problemen vergroot. We adviseren u daarom om gebruik te maken van een ‘wasbol’ i.p.v. het wasmiddel bovenin de machine te gieten. Door gebruik te maken van de wasbol voorkomt u dat u teveel wasmiddel gebruikt. De wasbol is er namelijk zo opgemaakt dat u maar een beperkte hoeveelheid in de bol kunt gieten. Vervolgens kun je de bol in de machine tussen uw wasgoed leggen en zal het middel zich automatisch mengen met het water wat de machine in stroomt zodra hij gestart wordt.

Dit artikel is in samenwerking met www.wasmachines.nl geschreven.

Je vindt misschien ook leuk