Bewust leven

Warm buiten, koel binnen

23 juni 2020

De zomer staat weer voor de deur! Heerlijk genieten in eigen tuin of op het terras met je vrienden. Het is heel fijn dat de zon zo lekker schijnt alleen wat wel belangrijk is met dit warme weer is dat je je huis het liefst koel houdt. Dit bereik je gemakkelijk door het gebruik van rolluiken uit Drenthe. Een bijkomend voordeel is dat je een verduisterend effect creëert waardoor je heerlijk kunt uitslapen ook als het ochtendlicht tevoorschijn komt. Dit komt je nachtrust zeker ten goede, er van uit gaande dat je geen last hebt van muggen of een snurkende partner. Wat ook erg prettig is, is het feit dat je door de wering extra privacy hebt. De buren hoeven geen direct zicht te hebben op de slaapkamer.

 

Lager of hoger is geen enkel probleem

Zie je op tegen het steeds op en neer halen van de rolluiken? Dan is het ook mogelijk om voor de elektrische versie te kiezen. Deze kun je heel gemakkelijk besturen soms zelfs met behulp van een afstandsbediening. Zo hoef je de studie of thuiswerk niet te onderbreken en kun je met een druk op de knop aanpassingen doen. Mocht je liever gebruik maken van de originele zonwering waarbij zelf op en neer halen een vereiste is? Dit behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Ga je het zelf monteren of laat je het doen? Als je kiest voor rolluiken uit Drenthe dan kies je voor zonwering wat kwalitatief hoog is en tegelijkertijd weinig onderhoud vraagt.

 

Zorg ervoor dat de zon ook daadwerkelijk geweerd wordt

Welke zonwering je ook kiest, kijk vooral goed naar wat jij nodig hebt en meet de ramen minimaal twee keer om de juiste afmetingen door te kunnen geven. Het zou toch jammer zijn al een deel van het raam niet bedekt wordt en jij op de bank zit met je gezicht vol in de zon. Dat leest toch echt een heel stuk minder. 

 

Maak je weer dezelfde keuze?

Na verloop van tijd is zonwering aan vervanging toe. Ook in deze situatie hoort keuzes maken erbij. Ga je weer voor hetzelfde merk en bedrijf of kies je toch voor een ander? Laat de mening van anderen in deze kwestie niet te zwaar meewegen. Het gaat tenslotte om jouw huis en jij hebt profijt of nadeel van de rolluiken die uiteindelijk geplaatst worden. Doe onderzoek, vraag na en kies uiteindelijk het zonnegordijn wat het beste bij jou en je huishouden past. 

 

Je vindt misschien ook leuk