Bewust leven

Activeer je geest in coronatijd

26 mei 2021

Alleen maar op je gat zitten met een televisiescherm voor je gaat op een gegeven moment vervelen. Tijd om aan een nieuwe hobby te beginnen!

 

Of om een oude liefde op dat gebied weer op te pakken, natuurlijk. De activiteiten die je normaal gesproken zou ondernemen bevinden zich nu op een laag pitje maar de tijd staat niet stil. Kortom, zorg dat je wat om handen hebt, iets dat je bezighoudt, iets waardoor je jezelf weet uit te dagen. Misschien kun je jezelf een vaardigheid aanleren waar je de rest van je leven nog wat aan gaat hebben. Aan tijd is er nu in ieder geval geen gebrek!

 

Bovenstaand ekan een beetje bot overkomen voor mensen die zich het schompes werken en genoeg te doen hebben om hun baan of eigen zaak niet te verliezen. Excuses daarvoor. Maar persoonlijk zien wij door de coronacrisis een heleboel potentie verloren gaan. Die kun je in een heel nieuw businessplan steken. of in een hobby.

 

Wat zou je dan allemaal kunnen gaan doen nu je helemaal niks meer – nou ja, behoorlijk minder – kan en mag?

Lichaamsbeweging

Jammer genoeg zijn sportscholen misschien nog even gesloten op het moment van schrijven. Maar wandelen mag altijd en hardlopen dus ook! Zo krijg je genoeg lichaamsbeweging én frisse lucht binnen. Heerlijk toch? En mocht het nou toch een probleem zijn om naar buiten te gaan vanwege het weer, dan kun je onder je overkapping of in je woonkamer ook genoeg strek- en rekoefeningen doen. Daar kun je eventueel gewichten en andere attributen bij gebruiken om de activiteiten wat uitdagender te maken.

Doorbreken met muziek

Misschien had je al die tijd al een enorme aanleg maar wist je dat nog helemaal niet! Daar kom je maar op één manier achter. Pak dus dat instrument op en sla aan het oefenen. Misschien heb je wel hele grote muzikale voorbeelden die je bewegen om een specifiek lied te leren spelen of instrument op te pakken. Laat je dan ook absoluut niet tegenhouden! Je hoeft niet meteen de gevoelige kneepjes te kennen of een band te beginnen maar het is ontzettend leuk om je mee bezig te houden. Dat moment dat je een geliefde melodie blijkt te kunnen spelen is en blijft magisch!

Groene vingers

Die zijn eigenlijk niet eens nodig voor tuinonderhoud. Visie wel. Kennis van zaken. En mocht je nou iemand anders hebben – een ouder, kind of partner – die de tuin zelf doet, dan kun jij eens rondkijken en zien wie er hulp nodig heeft. Vogels, bijvoorbeeld. Die kunnen maar moeilijk rondkomen in de winter en eten het liefst zaden. Voorzie ze dan daarin met een vogelhuis of voederplank! Esschert Design heeft genoeg modellen om uit te kiezen maar misschien ben je ook wel vaardig genoeg om zelf iets te creëren waar je gevederde vriendjes je dankbaar voor zullen zijn.

Je vindt misschien ook leuk