Woning

Tips bij het kopen van je eerste huis

12 mei 2021

Tips bij het kopen van je eerste huis

Denk goed na over de soorten onroerend goed die u zich echt kunt veroorloven

Voordat u onroerend goed of zelfs buitenwijken gaat bekijken, moet u weten hoeveel u zich kunt veroorloven. Dat betekent niet het maximum dat u kunt lenen, het betekent het maximum dat u elke maand bereid bent te betalen. 

 

De aflossingen van een woningkrediet – plus de bijbehorende kosten voor het bezitten van een huis – hebben veel meer invloed op uw maandbudget dan op huurbetalingen. Plan uw budget met de aflossingen van uw woningkrediet in gedachten en leef drie maanden van uw nieuwe budget – denk eraan om elke maand een bedrag opzij te zetten voor onderhoud. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat uw hypotheek geen molensteen om uw nek wordt en zo kunt u uw leven leiden zoals u dat wilt.

Onderzoek de omgeving

Er bestaat niet zoiets als te goed geïnformeerd zijn als het gaat om het kopen van onroerend goed, dus neem de tijd om zoveel mogelijk te weten over de buitenwijken die volgens u potentieel hebben. Onderzoek vastgoedprijzen en trends in de omgeving. Praat met makelaars en uw hypotheekmakelaar om een ​​idee te krijgen van wat er in de omgeving gebeurt. Zorg ervoor dat u begrijpt hoe eigendommen worden gewaardeerd en hoe dat verschilt van wat de catalogusprijs kan zijn.

Neem de tijd

Zodra u een woning heeft gevonden waarin u geïnteresseerd bent, moet u ervoor zorgen dat deze geen vervelende verborgen verrassingen bevat. Geur van schimmel en diergerelateerde geuren. Klop op muren om te zien of ze hol klinken. Open de droger en de vaatwasser – u weet nooit of er ongedierte in leeft. Spoelt het toilet goed door? Werkt de verwarming / airconditioning? Functioneert het rookkanaal boven de haard? Is de waterdruk oké? Werken de apparaten? Heeft de studio aan de achterkant goedkeuring van de gemeente? 

Werk samen met de professionals van aankoopmakelaar De Huizenbemiddelaar Zundert. Met zo’n grote aankoop is het logisch om je te omringen met experts. Huur aankoopmakelaar De Huizenbemiddelaar Zundert in, met de meest grondige, erkende huisinspecteur. Ook om eventuele problemen op te sporen die mogelijk dure reparaties kunnen worden. Werk samen met een hypotheekmakelaar om ervoor te zorgen dat uw financiering is gestructureerd om aan uw behoeften te voldoen, en praat met een financieel adviseur over de realiteit van het eigenwoningbezit. Om conflicten te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat uw advocaat niet ook de verkoper vertegenwoordigt.

Je vindt misschien ook leuk