Woning

Tips voor het zoeken van jouw droomhuis

29 maart 2021

Als je graag naar je droomhuis wilt verhuizen zijn er een aantal belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden. Dit om te voorkomen dat je uiteindelijk niet gelukkig zal worden in de nieuwe woning.

De locatie waar je wilt wonen

Om te beginnen is het belangrijk dat je vaststelt op welke locatie je ongeveer wilt wonen. Als je opgegroeid bent in een bepaalde plaats, is het vrij logisch dat je hier niet weg wilt. Het is dan van belang dat je een nieuwe woning zoekt in dezelfde omgeving. Indien je jouw droomhuis binnen deze locatie niet kunt vinden, is het wel mogelijk om op zoek te gaan naar vrije grond waar jij jouw droomhuis op kunt bouwen.

Zoeken naar een geschikte plek binnen een bepaald gebied

Als je op zoek bent naar grond binnen een bepaald gebied kun je verschillende stappen ondernemen. Allereerst kun je met de auto op zoek gaan naar een mooie locatie waarna je gaat informeren of deze grond te koop staat. De andere stap die je kunt ondernemen is het bezoeken van de website kadaster. Via deze website kan je gemakkelijk kijken op de digitale kadastrale kaart. Je kunt hier makkelijk met een satelliet kaart zoeken naar een geschikte locatie waar jij jouw droomhuis kunt bouwen. Het fijne aan de kadastrale kaart is dat je ook direct kunt kijken of de grond beschikbaar/te koop is.

Laat je belangen niet varen

Een ander belangrijk punt bij het vinden van jouw droomhuis is dat je jouw belangen voorop moet stellen. Als jij wilt dat het huis in een kindvriendelijke buurt staat, dan is het zaak om op zoek te gaan naar een woning in een kindvriendelijke buurt. Indien je jouw droomwoning vindt in een niet kindvriendelijke buurt, is het verstandiger om verder te gaan naar een andere mogelijkheid. Dat komt omdat je later anders mogelijk spijt zult krijgen van je gemaakte keuze. Zeker omdat de woning verder wel aan je belangen voldoet zal dit erg lastig zijn, maar toch is het echt belangrijk.

Sommige belangen kun je er altijd nog bij kopen

Het is dus erg belangrijk om vast te houden aan de eisen die je vooraf aan de woning/omgeving hebt gesteld. Echter, wanneer het gaat om materiaal is het vrijwel altijd mogelijk om dit later aan te schaffen. Je kunt daarom beter op zoek gaan naar een woning waar je een mooie jacuzzi in de tuin kunt plaatsen, dan zoeken naar een woning waar er al een jacuzzi aanwezig is. 

 

Koop geen woning voor je maximale hypotheek

Tot slot is het belangrijk dat je geen woning van je maximale hypotheek aanschaft. Ook niet als het echt je droomwoning is. Door dit te doen zal je weinig geld overhouden voor de verbouwing en eventuele andere kosten. Daarnaast is het zo dat je op het gegeven moment ook uitgekeken zult raken op het huis dat momenteel je droomwoning is. Dat komt omdat het altijd groter, beter en luxer kan. Het is belangrijker om een leuk leven te lijden.

Je vindt misschien ook leuk