Verlichting

Welke soorten industriële lampen zijn er?

29 maart 2021

Welke types industriële lampen zijn er?

Industriële lampen kenmerken zich door de stoere, robuuste uitstraling. Vaak hebben deze lampen strakke lijnen en zijn ze veelal gemaakt van metaal. Vaak zijn de lampen simpel qua vormen, terwijl het formaat vaak royaal is. Zo kunnen lampen de absolute eyecatcher zijn in een ruimte die industrieel ingericht is. Zoek jij zo’n eyecatcher voor in je woonkamer? Bekijk dan het assortiment industriële lampen op Industrieelinhuis.nl. Lees verder om te weten welke soorten lampen met industrieel uiterlijk er allemaal zijn.

Soorten industriële lampen

Een rauwe uitstraling van de fabriekslamp gaat niet snel vervelen en past eigenlijk in vrijwel elk interieur. Niet voor niets zijn fabriekslampen tegenwoordig dan ook ongekend populair. Fabriekslampen zien eruit alsof ze rechtstreeks uit de fabrieksgebouwen komen uit de negentiende en de twintigste eeuw waar de industriële woonstijl op gebaseerd is.

 

Tegenwoordig bestaat het assortiment uit veel verschillende modellen met een industrieel uiterlijk. Denk bijvoorbeeld aan industriële plafondlampen, industriële spotjes, industriële vloerlampen, industriële tafellampen en industriële wandlampen. Zo is er voor elke ruimte in huis wel geschikte verlichting te vinden.

 

Een zeer populair model is de statieflamp. De combinatie van houten poten en de metalen lamp geeft een stoere, robuuste uitstraling. Perfect om als lamp in een hoek van je woonkamer of slaapkamer te plaatsen.

 

Ook populair voor een industriële woonstijl is de kooilamp. Bij dit soort lampen wordt de cilindrische lamp als het ware beschermd door een kooiconstructie van metaal. Vaak is dit metaal zwart, maar ook wit en onbewerkt metaal is populair. Met een kooilamp voeg je net dat beetje extra robuustheid toe aan je woonkamer of hal. Ook wordt er vaak gekozen voor kooilampen voor op nachtkastjes. Dit soort lampen in combinatie met industriële nachtkastjes brengt direct sfeer en warmte in je slaapkamer.

Robuuste materialen

Vaak wordt er als materiaal voor industriële lampen gebruik gemaakt van metaal, zoals: aluminium, zink en gietijzer. Ook wordt de “kap” van de lamp vaak voorzien van poedercoating. Verder komt gegalvaniseerd staal ook veel voor. Dit is metaal dat is voorzien van een laagje nikkel of chroom. Dit geeft de lampen een robuuste uitstraling en beschermt tegen roesten.

 

Aan het zoeken naar industriële meubels om je interieur een stoer, robuust uiterlijk te geven? Neem dan een kijkje op Industrieelinhuis.nl voor een breed assortiment betaalbare industriële meubels!

Je vindt misschien ook leuk