Verlichting

Sfeerverlichting met vloerlampen

10 april 2017

Wat voor huis je ook hebt, lampen bepalen voor een groot deel de sfeer. Los van dat ze natuurlijk heel functioneel zijn, wil je ook graag dat een lamp mooi bij je interieur past. Gelukkig is er veel keus in lampen. Een soort lamp die iedereen eigenlijk wel in huis moet hebben is een vloerlamp.

Schemerlamp

Een populaire vloerlamp is de schemerlamp. Misschien doet het woord schemerlamp je meteen aan je opa en oma denken, maar voor elk interieur is er wel een mooie schemerlamp te vinden. Schemerlampen zijn zeer geschikt voor in een woonkamer omdat deze niet te fel licht uitstralen. Vaak zijn ze te dimmen naar de gewenste felheid. Zo kun je ze fel zetten als je nog even op de bank wil werken of lezen. ’s Avonds kun je ze dan wat zachter zetten zodat je gezellig met je partner een filmpje kunt kijken. Een schemerlamp verspreid het licht goed door de kamer. Doordat het licht diffuus is krijg je een gezellige gloed. Afhankelijk van een eventuele kleur van de lampenkap kan dit nog per schemerlamp verschillen.

Leeslamp

Als je een donker huis hebt zul je het wel herkennen. Het iefst zet je de huiskamer of slaapkamer lamp zo groot mogelijk. Echt gezellig is het niet, maar anders kun je je boek of krant zo slecht lezen! Ook ’s avonds is dit een probleem. Wat een goede oplossing is, is een leeslamp. Deze lampen hebben het voordeel dat de lichtbundel fel is. Doordat het licht op één punt geconcentreerd is verlicht het niet de hele kamer. Hierdoor kun je goed lezen en toch een gezellige sfeerverlichting hebben. Zulke vloerlampen zijn er zowel in groot- als klein formaat. Of je nu op zoek bent naar een moderne of een vintage vloerlamp, een leeslamp is er in alle soorten en maten.

Booglampen

Een vloerlamp die echt een eyecatcher is, is de booglamp. Deze lamp zijn perfect voor bijvoorbeeld de zithoek. Je kunt de vloerlamp goed in de hoek plaatsen en toch genieten van veel licht door de gebogen vorm. Het geeft je zithoek meteen een gezellige sfeer.

Verschillende stijlen

Vloerlampen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Of je nu graag die gezellige vintage look wilt, of juist gaat voor een strak modern uiterlijk. Bij het kiezen van een vloerlamp kun je op verschillende dingen letten. Uiteraard is het soort licht belangrijk. Je kunt kiezen voor een lichtbundel die gefocust is. Als je liever een lamp hebt die je hele hele kamer verlicht kun je kiezen voor een lamp die het licht meer verspreid.
Daarnaast speelt het materiaal een grote rol. Zo zijn er lampen met hout elementen voor een landelijke uitstraling. Ook zijn er lampen met juist veel metaal of plastic. Dit geeft juist een wat koudere maar ook modernere uitstraling.

Als laatst is er veel keus in vorm. Zo zijn er vloerlampen die rechtop staan, gebogen staan of meerdere lampen hebben. Sommige hebben bijvoorbeeld een extra leeslampje.

Je vindt misschien ook leuk