Klusbedrijven

Wat zijn de kosten van een dakkapel?

10 april 2017

Een dakkapel is een waardevolle toevoeging aan je woning. Doordat je zolder schuine daken heeft, kun je een deel ervan nooit optimaal benutten. Je kunt er immers niet rechtop staan of lopen. Een dakkapel is een manier om op een deel van je zolder het plafond te verhogen, zodat je er een stuk extra woonruimte bij krijgt. Zo kun je een extra kamer op je zolder creëren. Dat is prettig voor jezelf en bovendien wordt je huis op die manier meer waard. Een dakkapel is dus gewoon een slimme investering in je huis. De hoogte van die investering hangt van een paar zaken af. Het is goed om de prijzen voor het plaatsen van een dakkapel met elkaar te vergelijken en ook uw wensen en behoeften kenbaar te maken.

Welk materiaal kies je?

Je kunt een dakkapel in allerlei afmetingen laten maken, maar de meest gangbare zijn 2.50 meter breed en 1.50 meter hoog. De prijs is dan vooral afhankelijk van het gekozen materiaal. Kies je voor hout, dan beginnen de prijzen bij 3.000 euro. Daarmee is dit je voordeligste optie. Bedenk echter wel dat hout in de loop der jaren vrij veel onderhoud vraagt, waardoor de kosten uiteindelijk nog op zullen lopen. Kies je voor kunststof, dan moet je rekenen op minimaal 3.750 euro. Je hebt dan de keuze tussen een 100 procent kunststof dakkapel of eentje met een houten geraamte, die is afgewerkt met kunststof panelen.

Prefab of maatwerk?

Optie drie is polyester. Dit type wordt in Nederland het meest verkocht. De prijzen beginnen bij ongeveer 4.250 euro. Het voordeel van een polyester dakkapel is dat deze altijd prefab is. Dat wil zeggen dat hij in de fabriek uit één stuk gemaakt wordt. Hierdoor is hij volledig naadloos, wat zorgt voor een optimale isolatie. Een prefab dakkapel kan heel eenvoudig en snel geplaatst worden, in principe binnen een dag. Voor een traditioneel model, dat op je dak in elkaar getimmerd wordt, is veel meer tijd nodig. Dat merk je uiteraard ook terug in de kosten van de dakkapel. Het voordeel van een traditionele aanpak is echter wel dat je dakkapel dan volledig op maat gemaakt kan worden.

Je vindt misschien ook leuk