Woning

Eigenschappen van een draadloos alarmsysteem

28 oktober 2020

Om het beveiligingsniveau van een woning te optimaliseren, is er momenteel één categorie huisalarmsystemen: het draadloos alarmsysteem. Maar de vraag die rijst voordat dit systeem wordt uitgerust, is om de kenmerken en de criteria die het presenteert te kennen.

Hoe werkt een draadloos alarmsysteem?
In tegenstelling tot bedrade alarmsystemen die kabels gebruiken, is het werkingsprincipe van draadloze alarmsystemen gebaseerd op de radioverbinding. De informatie die door de verschillende detectoren wordt gecommuniceerd, zoals bewegingsdetectoren, glasbreuk- of gasdetectoren, wordt via radiogolven naar de centrale gestuurd. De installatie van een alarm vereist geen groot werk. Het is zelfs mogelijk om een ​​draadloos alarmmodel te kiezen om zelf te installeren zonder een professional te bellen. Het instellen van een alarm is relatief eenvoudig, het is aan te raden om dit zelf te doen.

Effectiviteit

Het zijn vaak de verschillen tussen deze twee soorten alarm die naar voren komen bij de aanschaf van een huisalarmsysteem. Ze voorzien echter in dezelfde behoefte aan beveiliging. Of het nu gaat om een ​​draadloos huisalarm, de rol van een huisalarm blijft uiteraard hetzelfde. Het biedt bescherming tegen elke inbraak of inbraak in de woning. Om de veiligheid van een huis te garanderen, bestaan ​​draadloze alarmsystemen uit mooie componenten en accessoires die de effectiviteit ervan garanderen. Het bedieningspaneel is een essentieel apparaat voor het goed functioneren van het alarmsysteem.

Een vereenvoudigde installatie

In een draadloos alarmsysteem hebben alle componenten een radiocircuit dat wordt gebruikt om signalen veilig door het beveiligde gebied te verzenden en te ontvangen. Het eerste voordeel van draadloos is ongetwijfeld de eenvoudige installatie. Het is niet nodig om greppels te graven, door verlaagde plafonds te gaan of muren te bloeden: de draadloze melder kan gemakkelijk hoog of in het midden van een muur worden geïnstalleerd zonder al te veel werk.

Flexibiliteit en schaalbaarheid 

Je kunt zonder problemen besluiten om de alarmkit te upgraden. Afhankelijk van hun behoeften staat het de gebruiker dus vrij om componenten toe te voegen aan of te verwijderen uit zijn alarmsysteem. Bouw van een uitbouw, toevoeging van een patiodeur, vergrendelde deur: het alarmsysteem past zich aan de werkelijke behoeften aan zonder dat er werk of verandering van uitrusting nodig is.

Informeer naar een professional

Wanneer je graag meer informatie wilt over een draadloos alarmsysteem, is het verstandig om eens te informeren bij een professional. Pro-Alarm.nl is een soort gelijk bedrijf. Zij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.

Je vindt misschien ook leuk