Styling

Voeg meer kleur toe aan je leven!

26 mei 2021

Nou hoeft het niet speciaal zo te zijn dat je huidige opstelling grijs, grauw en saai is. Maar verandering van spijs doet eten, luidt het gezegde.

 

Dat kun je natuurlijk ook breder trekken. Verandering van omgeving stimuleert. Dat geldt eigenlijk al voor veranderingen an sich. Steeds in dezelfde situatie verkeren betekent dat je telkens dezelfde weg bewandelt. En nieuwe perspectieven bieden inspiratie voor nieuwe plannen, zowel in werk als privé. Leer dus vooral buiten kaders te denken! Laat je absoluut nimmer nooit afremmen op welk gebied dan ook, daardoor loopt je ontwikkeling alleen maar spaak. En een beter milieu begint bij jezelf.

 

Met milieu bedoelen we in dit geval je directe leefomgeving. Hoe zit die op dit moment in elkaar? Ben je er nog geheel tevreden over of moet daar nodig de spreekwoordelijke bezem door? Schroom niet om daar eens flink werk van te maken. Hoe je dat aanpakt, is uiteraard helemaal aan jou. Door onze adviezen op de letter te volgen, dood jij je eigen creativiteit. Maar we willen je wel graag inspireren, dus wijzen we je met liefde op enkele van de vele mogelijkheden. Doe daar je voordeel mee!

De kamer zelf

Passen de kleuren en de materialen waar je vloeren, wanden, kozijnen, vensterbanken, deuren en plafonds van zijn gemaakt nog bij je? Zo nee, dan is het tijd voor een grootschalige renovatie. Oké, relatief kleine onderdelen zoals deuren, kozijnen en vensterbanken vereisen een stuk minder tijd dan wanden, vloeren en plafonds, maar toch zit je dan wel een tijdje in de rommel. Geef dergelijke elementen een nieuw likje verf of vervang ze in hun geheel om dichterbij jouw persoonlijke visie op je eigen leefruimte te kunnen komen.

De inhoud

En daarmee bedoelen we hoofdzakelijk je meubels. Misschien kun je daar ook eens met de kwast of verfroller overheen, afhankelijk van het materiaal. Zittingen van stoelen en banken kun je veranderen van kleur, of je voegt er kleedjes en kussens aan toe die beter bij jouw favoriete sfeerbeeld passen. In het uiterste geval neem je afscheid van enkele meubels, zodat er nieuwe voor in de plaats komen. De oude tafels, stoelen, banken en kasten kun je dan kwijt bij mensen in je omgeving die er baat bij hebben, eventueel gaan ze naar je plaatselijke kringloopcentrum. Let wel, je hoeft enkel de elementen te vervangen waarop je uitgekeken bent of die in een slechte staat verkeren.

 

De eyecatchers

Beeldjes, potjes, fotolijstjes en andere versieringen maken jouw woonkamer tot wat die is. En uiteraard is een beetje groen nooit weg. Maar daar moet je dan wel zorg voor dragen, anders gaan de bloemen en planten slap hangen. Vergeet jij dat nog wel eens of komt er te veel of te weinig zonlicht jouw kamer binnen om voor ideale leefomstandigheden te zorgen? Dan kun je altijd kunststof planten overwegen. Die blijven er altijd geweldig uitzien en je hebt er geen kind aan!

Je vindt misschien ook leuk