Badkamer

Dé badkamer van 2020? Gebruik onze bouwadviezen:

6 juli 2020

De badkamer in huis is een plek waar je natuurlijk graag de nodige aandacht aan wilt besteden wanneer het gaat om verbouwingen in huis. Tegenwoordig zijn er enorm veel mogelijkheden en opties om van je badkamer bijna letterlijk een wellnessruimte kunt maken. Hoe ver je hierin gaat is helemaal afhankelijk van je eigen wensen, de mogelijkheden en hoeveel tijd en geld je erin wilt steken.

De kosten in de gaten houden

Een van de belangrijkste zaken om in de gaten te houden, tijdens welke verbouwing dan ook, zijn de kosten. Je wilt natuurlijk niet voor kosten komen te staan die je eventueel in financiële problemen brengen of waar je heel veel andere leuke dingen voor had kunnen doen. En door slim met de kosten om te gaan kun je ook weer meer benutten uit de mogelijkheden om je badkamer te investeren.

Om goedkoper te bouwen in de badkamer is het van belang dat je een slimme indeling gebruikt. Geregeld is het zo mensen de douche, wastafel en toilet bijvoorbeeld op compleet andere locaties in de badkamer willen hebben. Dat kan natuurlijk leuk zijn, maar in veel gevallen levert dit ontzettend veel extra werk en extra kosten op als het gaat om het leidingwerk. Dit moet dan namelijk worden verlegd en wanneer de keuze wordt gemaakt om de diverse onderdelen op (ongeveer) dezelfde locaties te houden wordt er snel bespaard.

Kies je de juiste duurzame materialen

Waar men ook geregeld op probeert te besparen zijn de materialen die worden gebruikt. Maar soms kan goedkoop duurkoop zijn. Denk aan materialen die niet lang meegaan en waarvan dan ook de waarde na verloop van tijd hard kan dalen. Kies je voor materialen die duurzamer zijn en lang meegaan? Dan behoudt dat in de toekomst ook meer waarde. Mocht je ooit besluiten om de woning te verkopen dan zal je woning in zijn geheel meer opleveren met een professionele badkamer. 

Voor de douchevloer kun je bijvoorbeeld kiezen voor deze waterdichte douchevloer op maat, waarmee je tegelijkertijd zorgt voor een luxe uitstraling van de badkamer. Je beschikt dan over een naadloze, kleurvaste, duurzame en waterbestendige douchevloer. 

Niks overhaasten en neem de tijd

Belangrijk is om de tijd te nemen voor het creëren van de badkamer die jij wilt hebben. Dat klinkt misschien cliché, maar omdat je hoogstwaarschijnlijk nog een lange tijd met de badkamer zult doen is het ontzettend belangrijk om dit ook slim aan te pakken. 

Je hoeft zelfs niet eens dit jaar een je nieuwe badkamer klaar te hebben, maar je kunt ook nog een jaartje wachten, met alle mogelijkheden die zich volgend jaar weer voordoen voor een mooie badkamer! Lees hier hoe lang een nieuwe badkamer meegaat

Je vindt misschien ook leuk