Slaapkamer

Een unieke kamer voor jouw kind

8 juli 2020

Eindelijk is het zover, de baby wordt binnen een paar maanden geboren. Je denkt dat alles geregeld is, maar is de babykamer al af? In dit artikel staan een aantal handige tips en ideeën die jij kan gebruiken bij het creëren van een prachtig paradijs voor jouw eigen kleine wondertje.

Welke spullen zijn nodig in een babykamer?

Het inrichten van een babykamer is erg leuk om te doen. Voor het inrichten van de babykamer zijn een hoop mogelijkheden. Bedenk van tevoren altijd wat je allemaal wilt kopen en wat het budget is waaraan je je wilt houden. Want als je eenmaal het paradijs van babyspullen in de babyafdeling van een winkel binnenloopt, wil je eigenlijk alles ervan wel kopen. Bij het kopen van spullen en meubels is het belangrijk dat je goed let op een aantal producten.

Het aanbod babyspullen is enorm, maar wat is nou echt nodig in een babykamer? Voordat je begint met het kopen van meubels, kleren, enz. is het handig om alvast op een rijtje te hebben wat jij nou echt wil kopen. Hierbij moet rekening worden gehouden met het budget en de ruimte van de kamer waarin jouw toekomstige baby komt te slapen. Ook is het handig om van tevoren een lijstje te maken met benodigde meubels en producten, zodat je na het doen van inkopen er niet opeens achter komt dat je het belangrijkste bent vergeten.

Er zijn een aantal producten die erg handig zijn om aan te schaffen: wiegje, een commode en aankleedkussen, een stoel om bij de baby te zitten om deze ’s nachts borstvoeding te geven, een thermometer om de temperatuur van de kamer goed in de gaten te houden, opbergboxen en planken om deze op te zetten, een nachtlampje, kledingkast en natuurlijk goede gordijnen die de zon moeilijk binnenlaten. Een aantal van deze producten zijn niet noodzakelijk, maar wel handig en ze verhogen ook het gemak.

Veiligheid

Natuurlijk is het leuk om de kamer in een mooie kleur te schilderen of deze te behangen met een vrolijk motief. Echter zitten er in behanglijm een aantal gevaarlijke stoffen die je kunt inademen. Het is daarom uiterst belangrijk dat een zwangere vrouw niet de muren gaat behangen, want dit is niet alleen gevaarlijk voor haar, maar ook voor de baby. Ook moet het behangen een tijd van tevoren zijn gedaan, want de stoffen die in de lijm zitten blijven een tijd lang door de kamer zweven. Verder is het noodzakelijk dat bij het kiezen van meubels en producten wordt gekeken naar de veiligheid die deze dingen bieden voor de baby. Je wilt natuurlijk niet dat hij of zij zich aan een puntige hoek zijn of haar hoofd stoot.

 

Bekijk de blogs op Het Woongemak voor meer slaapkamerinspiratie.

Je vindt misschien ook leuk