Badkamer

Een badkamer op zolder

3 oktober 2017

Veel mensen zullen in eerste instantie denken dat een zolder geen goede plaats voor een badkamer is, maar het is juist een hele goede plaats voor een badkamer.

Functioneel

Als jij een ruime, sfeervolle woning hebt, wil je natuurlijk ook de laatste badkamer trends volgen. Een zolderruimte is dan perfect om een badkamer te maken. Uiteraard moet er rekening gehouden worden met de schuine wanden / daken van een zolder. Als het dak erg laag is, kan je daar natuurlijk geen douche maken, deze zal je ergens moeten maken waar de zolder minder laag is. Onder een schuin dak kan je wel heel goed een bad plaatsen. En als je dan in het schuine dak een mooi dakraam maakt, dan kan je vanuit het bad naar de sterrenhemel kijken. Romantischer kan niet! Dit dakraam is mooi, maar het is ook praktisch: als je klaar met douchen bent, kan je het raam openzetten, zodat de warmte / het vocht uit de ruimte kan gaan. In een badkamer heb je vaak weinig ruimte voor al je handdoeken, toiletspullen etc. Een schuine wand is perfect om kastruimte te maken. Je kunt de kastjes zelf op maat (laten) maken, zodat je alle ruimte perfect benut. Op deze manier heb je veel kastruimte en kan je moeiteloos al je spullen opbergen.

Meerdere ruimtes

Omdat een zolder vaak groot is, kan je meerdere ruimtes creëren. Dit kan heel eenvoudig door het plaatsen van een simpele wand midden op de zolder. Je kunt dan bijvoorbeeld aan de ene kant van de wand de douche maken en aan de andere kant van de wand het toilet of kastruimte. Zo heb je dus een grote badkamer, maar wel met een afscheidingswand er tussen.

Mooie effecten

Om deze zolderruimte / badkamer een romantische effect te geven, kan je op schuine wand kleine lampjes bevestigen. Als je er heel veel gebruikt, lijkt het alsof je onder een grote sterrenhemel in bad ligt. Ook is het mooi om een kraan te gebruiken waarbij je kleureneffecten kunt instellen, zo lijkt het alsof je blauw, paars of groen water uit de kraan krijgt. Dit is erg mooi om te zien als je de ruimte een beetje donker maakt. En wat het compleet maakt is dan een bubbelbad voor twee personen. Als je een grote zolder hebt, is dit zeker aan te bevelen. Op deze manier zal je een comfortabele badkamer krijgen waar je met veel plezier tijd doorbrengt! Het is dus niet zo moeilijk om badkamer trends door te voeren in jouw sfeervolle woning. Veel succes en plezier!

Je vindt misschien ook leuk