Bewust leven

Energie bespaartips voor het nieuwe stookseizoen

15 november 2016

De winter komt er weer aan. Het is altijd weer afwachten of we een sterke of een milde winter krijgen, maar het kan in elk geval nooit kwaad om enkele tips tot u te nemen om zo min mogelijk energie te gebruiken in het komende stookseizoen.

Houd de temperatuur een graadje lager

In de winter is het nu eenmaal kouder dan in de zomer. Door jezelf aan te wennen dat het in huis ’s winters ook wat kouder is, kun je veel energie besparen. Je kunt de CV ketel een graadje (of meerdere!) lager zetten en thuis gewoon wat dikkere kleding aantrekken. Hierdoor hoef je het zeker niet koud te hebben, maar kun je op jaarbasis toch behoorlijk wat besparen.

Ontdooi de vriezer

Het ideale moment om al die ijsvorming uit de vriezer te verwijderen, is om dit in de winter te doen wanneer het buiten vriest. Je kunt de diepvriesproducten dan gemakkelijk buiten bewaren tot de vriezer ontdooid is. Je hebt dan geen tijdelijke opvang van de producten nodig waardoor je dus energie kunt besparen.

Kerstverlichting? Schaf LED’s aan!

Nog steeds hebben veel mensen thuis kerstverlichting die met gloeilampen werkt. Door deze kerstverlichting te vervangen door LED verlichting, valt behoorlijk wat energie te besparen. LED’s zijn immers veel zuiniger dan de bekende, inmiddels ouderwetse gloeilampen.

Erg koud? Sluit de gordijnen wat eerder

Vaak zijn de ramen de grootste warmtelekken in huis. Door de gordijnen wat eerder dicht te doen, blijft de warmte beter in huis hangen. Hierdoor hoeft er minder gestookt te worden om de woning op dezelfde temperatuur te houden. Mocht je het onpraktisch vinden om de gordijnen vroeger dicht te doen, dan kun je altijd nog overwegen om bijvoorbeeld enkel de gordijnen aan de achterkant van de woning te sluiten.

Kijk eens op: Energieaanbieding.nl voor bespaartips!

Je vindt misschien ook leuk