Bewust leven

Bewust leven doe je zo!

31 mei 2017

Bewust leven. Een populaire term, maar wat betekent het nou eigenlijk? De ene heeft er heel veel behoefte aan, terwijl een ander het misschien maar wat zweverig vindt en er pas over nadenkt na een grote verandering. Toch is het verstandig om soms even stil te staan bij het leven. Wat vind je er tot nu toe van? Kan je nog gelukkiger worden? Zijn er dingen die je graag zou veranderen?

Geniet van het moment

Het klinkt misschien heel simpel; geniet van het moment. Maar toch is het zo belangrijk. Af en toe even terug naar de basis. Niet altijd maar bezig zijn, meer willen, maar genieten van het moment, van wat je nu hebt. En stel jezelf dan eens de volgende vraag; wat moet er voor volgende keer veranderen om nog meer van het moment te kunnen genieten? Op deze manier wordt je je bewuster van hetgeen je graag wilt bereiken. Start je ergens mee, maak het dan ook zo snel mogelijk af. Jij bent de enige die in jouw leven het verschil kan maken.

Bewust met voeding

Veel mensen verwarren bewust leven met gezondere voeding. Dit is niet helemaal gelijk aan elkaar maar bewust omgaan met voeding draagt zeker bij aan bewuster leven. Het is echt niet erg om eens naar de snackbar te gaan, maar ben je er bewust van hoe vaak je per week iets uit de frituur haal. Weet je bijvoorbeeld van jezelf dat je een tekort aan vitamines hebt? Dan is het belangrijk dat je voeding eet waar dit in terug komt. Zeker bij een tekort aan Vitamine B12 moet je oppassen dat je gezond eet. Dit kan uiteindelijk tot vermoeidheid en hoofdpijn leiden. Zorg voor voldoende afwisseling en ga ook hier bewust mee om.

Grenzen stellen

Stel grenzen voor jezelf en ga hier alleen overheen als je echt wil. Zorg dat je geen spijt krijgt van iets wat je niet hebt gedaan, maar durf ook zeker nee te zeggen. Jij maak het verschil. Wil je een nieuwe, leuke baan. Ga dan niet lukraak solliciteren in de hoop dat je goed terecht kom, maar denk na over wat je wilt bereiken. Wil je afvallen, ga dan niet op een streng dieet, maar ga op zoek naar lekkere, voedzame en caloriearme alternatieven.

Je vindt misschien ook leuk