Bewust leven

Hoe weet je of je een luchtbevochtiger nodig hebt?

6 maart 2019

Zonder sjaal en dikke winterjas durf je niet op de fiets te stappen, want het zijn weer de koude wintermaanden. Het is enorm koud buiten en je blijft het liefst de hele dag thuis, want hier staat de verwarming op een tropische temperatuur. Door alles is je huid zo uitgedroogd als een rozijn, maar je weet geen oplossing. Een luchtbevochtiger is de oplossing voor dit probleem!

Lage luchtvochtigheid

De winterse temperaturen laten de luchtvochtigheid dalen. Hierdoor zetten mensen de verwarming op standje max en sluiten de ramen. Dit zorgt er weer voor dat er weinig luchtvochtigheid overblijft in huis. Veel mensen beseffen niet dat iedereen luchtvochtigheid nodig heeft en dat een lage luchtvochtigheid ook slechte effecten heeft op het meubilair in je woning.

Wanneer is het de luchtvochtigheid te laag?

De makkelijkste manier om erachter te komen dat je een te lage luchtvochtigheid in huis hebt is om naar je lichaam te kijken. Heb je last van prikkelende ogen, veel hoofdpijn, een droge huid of geïrriteerde luchtwegen? Dan is er een grote kans dat de luchtvochtigheid in je huis niet goed is. Ook wanneer je nergens last van hebben kan de luchtvochtigheid te laag zijn. Om zeker te zijn van je zaak kan je een hygrometer gebruiken. Dit apparaat laat zien of je de ruimte onder of boven de aanbevolen luchtvochtigheid zit.

Aanschaf van een luchtbevochtiger

Denk je erover na om een luchtbevochtiger aan te schaffen? Denk dan goed na over welk model je wil kopen. Je hebt luchtbevochtigers die speciaal gericht zijn op de luchtvochtigheid, maar je hebt ook airwashers die ook nog de lucht zuiveren, wat ongewenste stoffen ook nog weghaalt. Luchtbevochtigers zijn er in alle soorten en maten, kijk dus goed of degene die je nodig hebt geschikt is voor de ruimte waarin je deze wilt gebruiken.

Denk aan je gezondheid en meubilair en hou de luchtvochtigheid in je woning op pijl!

Je vindt misschien ook leuk