Trends

Tips om thuis beter te studeren

31 mei 2017

Thuisstudies worden steeds populairder. Men wil zich steeds verder ontwikkelen en het is niet meer vanzelfsprekend om je gehele carrière bij één bedrijf te werken. Zowel voor een reguliere studie als voor een deeltijdstudie of thuisstudie is het noodzakelijk om veel thuis te studeren. In veel gevallen wordt hier te gemakkelijk over gedacht. Lekker thuis studeren terwijl de kinderen slapen of ’s avonds na het werken. Het lijkt ideaal, maar in realiteit is het veel lastiger om hier tijd voor vrij te maken. Toch is het noodzakelijk om niet achter te raken.

Rustige omgeving

Bedenk goed voordat je aan een studie begint dat er ook vrije tijd opgeofferd moet worden om tijd te maken om thuis te studeren. Richt thuis een studeerkamer in of creëer een rustige hoek waar je je gemakkelijk kan afsluiten van de rest. Niet alleen van de rest van het gezin, maar ook de rest van het huishouden. Wanneer je aan het studeren bent en ondertussen staat er een volle wasmand naast je zal je toch sneller geneigd zijn om even snel de was op te vouwen. Zorg er dus voor dat je je hiervoor kan afsluiten. Let hierbij ook op een goede stoel en goed bureau. Met een goede werkhouding is het studeren langer aan één stuk vol te houden.

Vertel het je omgeving

Vertel ook zeker in je omgeving dat je aan een studie gaat beginnen. Wellicht durf je dit nog iet aan, omdat je bang bent voor de reacties of om af te gaan indien het niet lukt. Echter is het noodzakelijk dat zij op de hoogte zijn. Er komen namelijk momenten dat je verjaardagen moet afzeggen, minder vaak kan afspreken of alleen korter ergens kan blijven, omdat er thuis nog gestudeerd moet worden. Bedenk dat het allemaal van relatief korte duur is en dat dergelijke verstandige keuzes alleen maar zullen worden aangemoedigd in je omgeving.

Je vindt misschien ook leuk