Meubels

Geef je meubels een nieuwe look met deze tips

15 november 2016

Oude meubels zijn vaak prima een nieuw leven in te blazen. Veel oude meubels worden naar de stort gebracht terwijl dat helemaal niet nodig is en vaak doodzonde is! Oude meubels kunnen er met onderstaande tips weer als nieuw uitzien.

Nieuw likje verf

Een nieuwe lik verf kan al wonderen doen voor een oud meubel. Nieuwe meubels kosten vaak een vermogen en zijn doorgaans van mindere bouwkwaliteit dan de echt oude massief houten meubels. Je kunt de meubels voorzien van een nieuw kleurtje. Als je ze eerst even netjes opschuurt en eventueel met een mooie, contrasterende kleur werkt, zien de meubels er weer als herboren uit.

Reinig de meubels

Uiteraard moeten de meubels wel goed gereinigd worden alvorens ze van nieuwe verf worden voorzien. Dit doe je als volgt. Allereerst moeten zoveel mogelijk attributen van het meubel worden verwijderd. Te denken valt aan losse planken, slotjes en andere ijzeren elementen. Deze kun je het beste niet mee schilderen; de verf hecht vaak slecht en het staat doorgaans niet mooi. Vervolgens kun je de oude waslaag verwijderen met een staalborstel, oude lak met een afbijtend middel en een verfkrabber of met de schuurmachine wanneer het niet met de krabber gaat. Overigens is het wel van belang om met krabben en schuren met de nerf van het houd mee te gaan; hierdoor voorkom je dat je het hout beschadigt.

Vertimmeren

Als je erg handig bent, kun je overwegen om een meubel te transformeren in een ander meubel. Zo kun je van een televisiekast bijvoorbeeld een enig nachtkastje maken als je de onderkant er vanaf haalt. Zo kun je met een meubel wat aan één kant beschadigd is, toch nog wat leuks tevoorschijn toveren. Je hoeft dan geen afscheid te nemen van het meubel en hebt toch weer iets nieuws in huis.

Je vindt misschien ook leuk