Design, Gezelligheid, Sfeer, Styling, Verlichting

Hoe kun je een hal sfeervol maken?

20 oktober 2015
sfeervolle hal

Een warm welkom in je huis

De hal is de eerste plek die je ziet als je binnenkomt. Hier heet je je gasten welkom en kun je jassen en schoenen opbergen. Je gasten krijgen een eerste indruk van het huis in de hal en jij hebt het gevoel van thuiskomen in deze ruimte. De hal is vaak maar een kleine ruimte, maar toch kun je een heleboel sfeer in de gang brengen met behulp van deze tips.

Mooie meubels in de hal

Een kapstok en een schoenenkast zijn onmisbaar in de hal. Je kunt sfeer creëren door een mooi opbergsysteem te kiezen voor rondslingerende jassen en schoenen. Als je jassen en schoenen netjes opbergt, oogt het meteen rustiger en ruimtelijker. Zorg er dus voor dat er genoeg ruimte is om jassen op te hangen en schoenen weg te zetten. Er zijn een heleboel soorten kapstokken en schoenenkasten en –rekken te vinden. Kies meubels die passen bij de stijl van het huis en in de indeling van de hal.

Leuke woonaccessoires voor in de hal

De inrichting van de hal houdt niet op bij een kapstok en een schoenenrek. Je kunt een eigen stijl aanbrengen met mooie details. Denk bijvoorbeeld aan een klein vloerkleed, een mooie spiegel, een deurmat of sfeervolle wanddecoraties. Een fotowand met foto’s van jou, je gezin, familie of vrienden zorgen voor een persoonlijke touch. Een tip om een mooie fotowand te maken: hang eerst twee fotolijsten naast elkaar in het midden van de wand en bouw de fotowand daar omheen. Heb je niet veel ruimte in de hal? Door een spiegel te plaatsen lijkt de ruimte groter. En dat is ook nog eens heel handig voor als je de deur uitgaat en nog even je haar wilt checken of je lippen wilt stiften.

Je vindt misschien ook leuk