Isoleren

Meer wooncomfort en lagere energiekosten

18 oktober 2018

Iedereen wil veilig en comfortabel wonen en daarom investeert u in een leuk, gezellig en knus huis naar uw eigen smaak. In veel gezinnen zorgt de vrouw voor een leuke uitstraling, goede indeling en sfeervolle meubels en opfleuringen. Een schilderij aan de muur, bloemen in de kamer, mooie gordijnen en de het overige interieur dat kiezen de meeste samen. Het moet immers voor iedereen en thuis zijn, maar wat nu als er zaken in uw huis gebeuren die u niet zo eenvoudig kunt oplossen? Problemen die zich bijvoorbeeld in uw muren ophopen en die naar verloop van tijd erger worden. Of u heeft een energierekening die maar niet lager wordt, ondanks het zuinigere verbruik. Schakel dan de hulp in van een expert. Want mogelijk kunt u veel winnen op de volgende onderdelen.

Warmte stijgt op, isoleer daarom uw dak

Warme lucht gaat omhoog en wanneer u in een rijtjeswoning of vrijstaand huis woont gaat deze dus langzaam naar boven richting uw dak. Het is daarom zaak om uw dak goed te isoleren, zodat deze warmte binnen blijft in de winter, dat scheelt u namelijk aanzienlijk in de stookkosten. Om uw dak te isoleren kunnen twee technieken worden toegepast. Dit kan namelijk via de binnenkant of vanuit de buitenkant onder uw dakpannen. De eerste manier kunt u vaak zelf toepassen. U kunt isolatiematerialen tegen uw dakplaten nieten en er vervolgens afwerkingsplaten tegenaan spijkeren. Wilt u isolatie tussen uw dakpannen en pannenlatten, dan is een dakdekker nodig om het geheel voor u te regelen. Doorgaans is dit binnen een dag gebeurt.

Last van koude en soms vochtige muren?

Wanneer uw muren koud zijn en in de herfst zelfs vochtig, dan kan dit wijzen op een spouwmuurisolatie probleem. In dit geval heeft u of geen of verouderde isolatie. Dit terwijl u met spouwmuurisolatie uw energieverbruik met wel 33% kunt verminderen. Een doorsnee gezin bespaart hierdoor honderden euro’s op de energierekening en heeft deze investering dus ook in een jaar of 4 terugverdient. Daarnaast lost u ook meteen uw vochtproblemen aan de muur op en zal er ook geen schimmelvorming op deze plaatsen voorkomen. U beschermt u huis en verhoogt het wooncomfort, want in de winter is uw huis sneller warm en blijft deze ook lekker warm. In de zomer blijft het ook koeler, omdat dan de warmte van buiten niet meer zo makkelijk naar binnen kan komen.

Ook uw kruipruimte isoleren loont!

Wanneer u een kruipruimte onder uw huis heeft, dan kan het ook interessant zijn hier een keer naar te kijken. In het verleden is hier namelijk bij het bouwen van huizen te weinig of geen aandacht voor geweest. Daarom zijn veel kruipruimtes niet geïsoleerd en ook dat kan later weer tot ongemak en problemen zorg. Zo kan kou en vocht ook via uw kruipruimte uw huis in komen, net als ongedierte. Isolatie helpt ook om die problemen te verminderen.
Meer weten over spouwmuurisolatie? Kijk dan eens op www.isogroen.com

Je vindt misschien ook leuk