Isoleren

Genieten van de voordelen van vloerverwarming

13 januari 2016

Vloerverwarming is de ideale manier om je wooncomfort te verhogen en tegelijkertijd de energierekening te verlagen. Hoogste tijd dus om de belangrijkste voordelen van vloerverwarming op een rij te zetten.

Vloerverwarming is helemaal hot en de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen. Deze manier van verwarmen biedt dan ook verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele verwarming met radiatoren. Steeds vaker wordt vloerverwarming dan ook standaard geïntegreerd in nieuwbouwhuizen, maar ook voor bestaande woningen biedt de aanleg van vloerverwarming volop mogelijkheden. Onderstaand de belangrijkste voordelen van vloerverwarming op een rij.

Altijd de gewenste temperatuur

Met vloerverwarming bepaal je het hele jaar door eenvoudig de temperatuur in huis. Zo geniet je in de winter van een lekker warme vloer, terwijl je het systeem op hete zomerdagen juist kunt laten koelen. Een handige eigenschap ten opzichte van traditionele verwarming waarmee je controle houdt over de temperatuur in huis.

Gelijkmatige verwarming

Bij verwarming met radiatoren is de zone rondom de radiator warmer dan verderop in de kamer. Hierdoor zetten veel mensen de verwarming extra hoog om het overal warm te krijgen, met hogere stookkosten als gevolg. Bij vloerverwarming heb je dit probleem niet doordat de verwarmingsbuizen verdeeld onder het vloeroppervlak worden aangelegd. De warmte verspreidt zich hierdoor gelijkmatig onder de vloer, waardoor je geniet van een gelijkmatige verwarming in de gehele ruimte.

Meer woonruimte

Kies je voor een vloerverwarmingssysteem als hoofdverwarming in huis? Dan heb je geen last meer van radiatoren die in de weg hangen. Hierdoor heb je alle vrijheid bij het inrichten van je interieur en wordt je uitzicht ook niet meer belemmerd door een lelijke radiator die in het zicht hangt.

Betere luchtkwaliteit

De gelijkmatige verwarming waar we het eerder over hadden, is niet enkel comfortabel, maar draagt ook nog eens bij aan een betere luchtkwaliteit. Door de gelijkmatige temperatuur voorkom je namelijk luchtcirculatie waardoor de luchtvochtigheid lager is en stof minder rond dwarrelt. Erg fijn als je last hebt van bijvoorbeeld een stofallergie.

Energiezuinig

Tot slot nog een voordeel dat vloerverwarming extra de moeite waard maakt: de stookkosten liggen een stuk lager dan bij traditionele verwarming. Wist je bijvoorbeeld dat je 10 tot 15% kunt besparen op je energierekening met vloerverwarming? Een aantrekkelijke eigenschap waardoor je niet alleen geniet van meer comfort in huis, maar ook van een lagere energierekening. Een win-win situatie waar jij de vruchten van plukt.

Zo biedt vloerverwarming volop mogelijkheden voor integratie in je nieuwe of bestaande woning en geniet je het hele jaar door van een aangenaam verwarmd huis én een lagere energierekening. Meer weten over de mogelijkheden voor jouw woning? Vraag het dan eens aan een vloerverwarmingsspecialist en laat je inspireren.

Je vindt misschien ook leuk