Bewust leven, Isoleren

Waar moet je op letten bij de aankoop van een boiler?

1 juni 2016

Het kopen van een nieuwe boiler is niet eenvoudig! U dient met tal van verschillende aspecten rekening te houden, om te voorkomen dat u na een korte periode al een nieuwe boiler aan moet schaffen of onderhoud uit moet laten voeren. Allereerst heeft u de keuze uit een nieuwe boiler en een tweedehands boiler, die u via een van de online verkoopwebsites aan kunt schaffen. Over het algemeen wordt aangeraden om te kiezen voor een nieuwe boiler, zodat een lange levensduur van het apparaat gegarandeerd kan worden. Daarbij zijn nieuwe boilers vaak aanzienlijk energiezuiniger, waardoor u maandelijks de energiekosten kunt besparen. Zo heeft u het voordeel wat u met een tweedehands boiler zou hebben al snel met een nieuwe boiler terugverdiend.

De energiezuinigheid van een nieuwe boiler

Bij de aanschaf van een nieuwe boiler is het voornamelijk van belang om te kijken naar de energiezuinigheid van een boiler. Des te energiezuiniger een boiler is, des te minder energie heeft een boiler nodig om uw woning van warm water te voorzien en dus des te lager de energierekening aan het eind van het jaar ook zal zijn. Veel consumenten laten zich in eerste instantie afschrikken door de hoge aanschafprijs van een boiler met een grote mate van energiezuinigheid. Dit is onnodig! Op termijn zult u dit namelijk snel terugverdienen door de energiebesparing waarvan u jaarlijks profiteert. Wilt u meer informatie over boilers en het rendement ervan? Vraag een loodgieter of erkende verkoper!

Kies voor een combiketel in plaats van een losse boiler

U kunt ervoor kiezen om een losse boiler aan te schaffen, maar beter is het om te kiezen voor een zogenaamde combiketel. Met een combiketel combineert u een losse cv ketel met een losse boiler tot een apparaat, wat vaak nog milieuvriendelijker is. Daarbij bespaart u op deze manier op de onderhoudskosten van uw apparaten!

Je vindt misschien ook leuk