Design

Houten meubels voor binnen- en buiten

6 juni 2016
Simply at home logo

U kunt in elke bouwwinkel wel een houten plank vinden, maar hoe worden deze gemaakt en wat komt er allemaal bij kijken? Een boom bestaat vrijwel alleen maar uit hout, alleen de bladeren en de schors zijn niet van hout. Deze bomen moeten als eerst worden gekapt en daarna kunnen ze worden gezaagd, vaak wordt dit gedaan in een houtzagerij. Je kunt zelf kiezen in welke vormen je de hout zaagt. Als u planken wilt zaagt u het in de vorm van een plank. Daarnaast kunt u ook hele mooie meubelen maken van hout zoals: tafels, stoelen en kasten. U kunt ook kiezen om het hout te laten verven, dit moet dan wel gedaan worden met een speciale houtverf.

Verschillende meubels gemaakt van hout

Kijk is om je heen, overal staat er wel iets wat van hout is gemaakt. Je kunt van hout zoveel spullen maken, waaronder meubels. Van hout kun je verschillende soorten tafels, stoelen en nog veel meer meubelen maken. Je kunt een kiezen voor een industriële tafel, dit zijn tafels in verschillende vormen en hebben meestal ijzeren poten. Ook kun je kiezen voor een houten tafel die gemaakt is van sloophout, elk tafel is uniek en er is dus geen een tafel hetzelfde. Ook is het milieuvriendelijk, omdat het hout anders gesloopt zou worden. Naast meubels zijn er nog heel veel andere dingen wat gemaakt kan worden met hout. Vind je de kleuren niet mooi, verf het dan met een speciale houtverf.

Matte houtverf

Als je kiest voor een matte houtverf krijg je niet alleen een mooi kleurtje over de hout heen, het zorgt er ook voor dat de hout in goede staat blijft en blijft ademen. Dit is belangrijk als je bijv. Een hek geverfd wilt hebben. Het moet natuurlijk wel tegen regen kunnen en Het is ideaal als je een binnenmuur hebt die wel een kleurtje kan gebruiken. Een matte houtverf kan gebruikt worden voor binnen en buiten en is verkrijgbaar in diverse kleuren zoals: rood, zwart, groen, blauw en nog veel meer.

Je vindt misschien ook leuk