Design

Je persoonlijke butler in huis!

27 maart 2018

Altijd al eens een butler in huis willen hebben, iemand die je leven makkelijker maakt, dingen voor je uitzoekt en regelt? Nou binnenkort kan je er eentje kopen! Nee, geen mens. Maar een digitaal hulpje een slimme speaker. Want dat apparaat kan je koppelen met andere elektronische apparaten in je huis en opdrachten geven door ertegen te praten.

Zo werkt de slimme speaker

Een slimme speaker herkent dat er tegen gepraat wordt. Want door een zin op een bepaalde manier te beginnen bijvoorbeeld zo: Hey Alexa, zoek voor mij op wanneer het gaat regenen. Wordt de speaker geactiveerd om iets te doen. Een aantal seconden later zal er teruggesproken worden met het antwoord. Je kunt ze zelfs zo instellen dat je voor elk persoon in huis andere rechten en instellingen hebt. Het is namelijk mogelijk om de slimme speaker bestellingen te laten doen en laat dat nu niet altijd even handig zijn met kids in huis. Die krijgen dus minder mogelijkheden, want voor je het weet worden er drie poppenhuis  bezorgd.

Wat kan een slimme speaker

Je kunt dus informatie opvragen, zoals voetbaluitslagen, vluchttijden, file nieuws of bijvoorbeeld weetjes over het grootste dier op aarde. Alles wat je via een zoekmachine kan opzoeken, kan een slimme speaker voor je opzoeken. Daarnaast kun je opdrachten geven zoals het opslaan van gegevens, een alarm instellen, een herinnering instellen en zelfs een bestelling doen.  Maar dat is zeker nog niet alles, want het systeem kan ook andere systemen aansturen, zodat jij op afstand je thermostaat kan aanpassen, je gordijnen dicht kan doen, je huisalarm kan activeren , je geluidssysteem kan aanzetten (of zachter), je tv bedienen en zelfs met je koelkast kan communiceren. Uiteraard heb je hier ook wel de juiste apparatuur voor in huis nodig, het zogeheten domotica, maar ook dat zal snel in je huis komen.  Deze speakers die nu nog niet echt in Nederland verkrijgbaar zijn, zullen naar verwachting dit jaar hun intreden doen in op de Nederlandse markt. In het buitenland zijn ze namelijk al razend populaire en niet meer uit de huishoudens weg te denken.

Je vindt misschien ook leuk