Bewust leven

5 tips voor het aanschaffen van zonnepanelen

9 mei 2017

Wilt u zonnepanelen aanschaffen? Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Maar wat zijn nu de beste panelen? Lees dan hier de 5 tips waar u rekening mee moet houden.

Beoordeel uw dak

Het dak is erg belangrijk voor de installatie van zonnepanelen. Stel uzelf dan ook de volgende vragen: Heb ik een schuin of plat dak? In welke staat is het dak? Zitten er obstakels op het dak, zoals een dakkapel of een schoorsteen? In welke windrichting is het dak georiënteerd? Wat zijn de afmetingen van mijn dak?

 

Krijg inzicht in uw energierekening

Pak u jaarafrekeningen van uw energieverbruik er eens bij en kijk hoeveel kW u aan energie verbruikt per jaar. Dit kan u helpen te bepalen hoeveel zonnepanelen u misschien wilt aanschaffen.

Bepaal het aantal zonnepanelen

Als het dak groot genoeg is, kunt u het beste een aantal panelen kiezen waarmee u tussen 90% en 100% van het eigen verbruik voorziet. Iedere standaard zonnepaneel heeft een gemiddelde afmeting van 1.65m x 1.00m.

Bedenk waarom u zonnepanelen wilt aanschaffen

Wilt u geld besparen op uw energierekening? Bent u geïnteresseerd om zelf energieleverancier te worden? Ziet u het als lange termijn investering voor uzelf en uw kinderen? Er kunnen vele redenen zijn om zonnepanelen aan te schaffen.

Laat u goed adviseren door een adviseur

Het aanschaffen van zonnepanelen is in veel gevallen een grote investering. Een dergelijke beslissing zult u dan ook niet zomaar maken. Laat u daarom goed informeren en adviseren door een adviseur, die samen met u uw persoonlijke situatie bekijkt en een offerte op maat maakt. U kunt het beste gebruik maken van een zonnepaneel vergelijker. Via z’n website kunt u meerdere offertes aanvragen. Dit is vaak gratis en vrijblijvend.  Succes met het zoeken naar uw zonnepanelen!

Je vindt misschien ook leuk