Buiten, Gezelligheid, Sfeer

Hout geeft sfeer

3 februari 2016
Houthandel xl

Houten producten zoals meubels en constructies van hout wekken bij veel mensen een positief gevoel op. hout geeft iets een natuurlijke warme uitstraling. Omdat er ook zoveel verschillende soorten hout zijn is er veel te bereiken qua sfeer.

Ook het feit dat hout balken en palen gemakkelijk te bewerken zijn maakt het een populair product. Iedereen die een beetje handig is en wat simpele gereedschappen heeft is in staat om iets handigs en moois te creëren van hout.

 

Verschillende soorten hout

Er zijn veel verschillende soorten hout, elke met zijn eigen uitstraling en gebruiksdoel. Tropisch hardhout is bijvoorbeeld bijzonder goed geschikt om duurzame constructies mee te bouwen die goed tegen de weersinvloeden moeten kunnen.

Daarnaast heb je ook goedkoper houdt dat prima gebruikt kan worden om bijvoorbeeld meubels te maken.  Denk bijvoorbeeld aan grenen hout dat prima geschikt is voor stoelen, tafels, boekenplanken enzovoort.

Goedkoper dat geïmpregneerd is kan ook buiten gebruikt worden. Je kunt bijvoorbeeld een pergola maken van geïmpregneerd SLS hout. Al deze houtsoorten zijn goed te bewerken en eigenlijk ook prima te betalen als je het vergelijkt met andere bouwmaterialen zoals steen.

 

Waar op te letten bij hout kopen

Hout is natuurlijk een natuurproduct en we willen allemaal dat het op zo een verantwoord mogelijke wijze wordt gerooid. Precies om die reden zijn er verschillende keurmerken in het leven geroepen om dit zeker te stellen. Zo is er het keurmerk PEFC en FSC, beide keurmerken zijn betrouwbaar en u kunt er vanuit gaan dat hout met deze keurmerken verantwoord gekapt is.

Daarnaast heb je bij de verschillende houthandelaren de mogelijkheid om ongeschaafd, geschaafd en fijn bezaagd hout te kopen. Bij ongeschaafd hout zul je merken dat het oppervlak nog vrij ruw, je vindt er veel splinters en knoesten op. Bij geschaafd hout zijn de knoesten veel minder maar zul je her en der nog wel een splinter tegen komen. En bij fijn bezaagd is het hout eigenlijk heel glad en hoef je het niet eens meer te schuren als je er bijvoorbeeld meubels van wilt maken.

Je vindt misschien ook leuk