Buiten

Alles wat je moet weten over vijvers

10 mei 2019

Vijvers zijn echte sfeermakers. Ze geven de tuin karakter, een gezellige uitstraling en kunnen de stijl van de tuin extra benadrukken. Kan jouw tuin wel wat extra’s gebruiken? Dan is een vijver iets voor jou. Wij vertellen je alles wat je moet weten over vijvers, vijveraanleg en vijveronderhoud.

Over vijvers

Vijvers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en elke vijver is uniek. Zo kan je kiezen voor een vijver met vissen, een zwemvijver, een natuurvijver of een spiegelvijver. Welk soort vijver de beste keuze is voor jouw tuin is afhankelijk van de grootte van de tuin en jouw budget. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende tijd hebt om de vijver te onderhouden. Wil jij een vijver in jouw tuin laten aanleggen? Dan is het aan te raden om je goed te verdiepen in de verschillende soorten vijvers, vijvertechniek, de kosten van een vijver en vijveronderhoud. Zo weet je zeker dat je voor een vijver kiest die helemaal bij jou past.

De voordelen van vijvers

Het aanbod op het gebied van vijvers is groot en elk soort vijver kent zijn eigen voor- en nadelen. Zo kan je, door te kiezen voor een zwemvijver, genieten van de voordelen van een zwembad met de uitstraling van een vijver en zorgt een vijver met vissen er voor dat jouw tuin levendiger en sfeervoller wordt. Daarnaast kan een vijver de uitstraling van de tuin naar een hoger niveau tillen en jouw tuin groter laten lijken. Met een vijver maak jij jouw tuin gezelliger en wil je nog meer tijd in jouw tuin doorbrengen.

Vijveronderhoud

Een vijver geeft jouw tuin een prachtige uitstraling, maar brengt ook veel onderhoud met zich mee. Het is mogelijk om het onderhoud uit te besteden aan een hovenier, maar het is ook mogelijk om de onderhoudswerkzaamheden zelf uit te voeren. Wil jij het onderhoud van jouw vijver zelf uitvoeren maar wel tot het minimum beperken? Dan is het aan te raden om te investeren in een goed en betrouwbaar vijversysteem. Een vijversysteem, bestaande uit een vijverfilter, een vijverpomp en eventueel een vijverskimmer, zorgt er voor dat jouw vijver schoon en gezond blijft, waardoor jij minder tijd kwijt bent aan het onderhouden van jouw vijver. Wil jij vijverapparatuur kopen voor jouw vijver? Jouw vijverapparatuur koop je vandaag de dag eenvoudig online bij Vijverleven.nl. Op Vijverleven.nl vind je een groot aanbod vijverapparatuur en andere vijverbenodigdheden en kun jij jouw bestelling vanaf de bank samenstellen. En heb je vragen over een product of ben je op zoek naar advies? Dan kun je altijd contact met hen opnemen. Dat is wel zo makkelijk!

Je vindt misschien ook leuk