Buiten

Zo maak je van jouw tuin een echte wellnesstuin

10 mei 2019

Kan jouw tuin wel een opknapbeurt gebruiken en droom jij van een klein paradijsje waar je helemaal tot rust kunt komen? Dan is een wellnesstuin iets voor jou. Een wellnesstuin is een tuin waarin ontspanning centraal staat. Drukke vormen en lijnen, opvallende soorten beplanting en schreeuwerige soorten verharding maken plaats voor strakke, rechte lijnen, beplanting met een zachte uitstraling en gladde verharding, zodat jouw tuin rust en stilte uitstraalt en je niet afgeleid wordt. Daarnaast is een wellnesstuin voorzien van verschillende manieren waarop jij je kunt ontspannen. Naast een goed terras bevat een wellnesstuin vaak een zwembad, hottub, jacuzzi of sauna. Zo kan jij altijd een momentje voor jezelf inlassen. Wil jij jouw tuin veranderen naar een wellnesstuin? Wij geven je een aantal tips.

De juiste vorm van verharding

De verharding is een bepalende factor in de uitstraling van de tuin. Daarom is het van groot belang dat de verharding bij de stijl van jouw tuin past. De beste vorm van verharding voor een wellnesstuin is verharding met een modern, minimalistisch uiterlijk. Houten vlonders, keramische tegels en grote betontegels met een glad oppervlak worden het meest gebruikt voor wellnesstuinen. Dergelijke vormen van verharding hebben een moderne uitstraling en behoeven zeer weinig onderhoud. De meeste wellnesstuinen bevatten tenminste twee verschillende soorten verharding.

Een plek om te ontspannen

Een goed terras en een hottub of jacuzzi zijn onmisbaar in een wellnesstuin. Ze zorgen er voor dat je je op allerlei manieren kunt ontspannen. Wil jij het hele jaar door van jouw tuin kunnen genieten? Dan is een goede houten overkapping onmisbaar. Een houten overkapping kan niet alleen gebruikt worden om het terras mee te overdekken, het is ook zeer geschikt om een jacuzzi of hottub onder te plaatsen. Door te kiezen voor een overdekt terras en een overdekte jacuzzi of hottub ben je niet langer afhankelijk van het weer maar kan je het hele jaar door gebruik maken van jouw tuin. Wil jij jouw terras en/of jacuzzi ook overdekken? Maak dan snel een afspraak met een hoveniersbedrijf in Hoogeveen om een houten overkapping te laten plaatsen.

Het belang van goede verlichting

Wil jij 24/7 van jouw tuin kunnen genieten? Dan is, naast een goede houten overkapping, ook tuinverlichting onmisbaar. Door jouw tuin goed te verlichten zijn alle onderdelen van de tuin goed zichtbaar en kan je ook ’s avonds onbezorgd van jouw tuin gebruik maken. De beste verlichting voor een wellnesstuin zijn geïntegreerde verlichting en andere vormen van tuinverlichting met een minimalistisch en modern design.

Je vindt misschien ook leuk