Buiten

Deze drie soorten tuingereedschap zijn onmisbaar in elke tuin

10 mei 2019

Goed tuingereedschap is van groot belang. Het zorgt er voor dat jij jouw tuin kunt onderhouden en dat je de onderhoudswerkzaamheden snel en ergonomisch verantwoord uit kunt voeren. Sommige tuingereedschappen, zoals een verticuteermachine of een accu kruiwagen, zijn leuke extra’s, die niet per se noodzakelijk zijn om jouw tuin goed te kunnen onderhouden. Er zijn echter ook tuingereedschappen die onmisbaar zijn. Zonder de volgende drie tuingereedschappen is het onderhouden van de tuin een flinke klus.

De grasmaaier

Bijna elke tuin heeft het: een gazon. Een gazon geeft de tuin een gezellige uitstraling en zorgt er voor dat de kinderen een plek hebben waar ze ongeremd kunnen spelen. Om het gazon in topconditie te houden, moet het regelmatig gemaaid worden. Een goede grasmaaier is daarom onmisbaar. Je kunt er voor kiezen om het gazon te maaien met een kleine duwmaaier, maar dit is wel een arbeidsintensieve manier van grasmaaien. Ben je op zoek naar een eenvoudigere manier om het gazon te maaien? Dan is een accugrasmaaier een betere keuze.

De bladblazer

Met het vallen van de herfst vallen ook de meeste blaadjes van de bomen. De laag bladeren bedekt de bodem van jouw tuin en kan er voor zorgen dat jouw tuin een rommelige uitstraling krijgt. Zie jij deze blaadjes het liefst verdwijnen? Dan is een goede bladblazer onmisbaar. Een bladblazer zorgt er voor dat jouw tuin binnen no-time bladvrij is. Zo kan jij het hele jaar door genieten van een opgeruimde, nette tuin.

De heggenschaar

De meeste tuinen hebben ten minste één heg. Deze heg kan dienen als erfafscheiding of verschillende delen van de tuin van elkaar scheiden. Om de heg netjes en gezond te houden is het belangrijk dat deze af en toe gesnoeid wordt. Het snoeien van de heg kan worden uitgevoerd met een heggenschaar die met de hand bediend moet worden. Dit is echter vrij belastend voor schouders, armen, nek en rug. Een accuheggenschaar is daarom een betere keuze. Een accu heggenschaar zorgt er voor dat jouw heg snel en nauwkeurig gesnoeid kan worden.

Waarom accu tuingereedschap de beste keuze is

Wil jij nieuwe tuingereedschappen kopen? Dan heb je de keuze uit elektrisch tuingereedschap, tuingereedschap op brandstof en accutuingereedschap. Waar veel mensen vroeger voor tuingereedschap op brandstof kozen, gaat de voorkeur van de meeste mensen vandaag de dag uit naar tuingereeedschap op accu. En dat is logisch, want accu tuingereedschap kent veel voordelen. Zo is accu tuingereedschap nagenoeg onderhoudsvrij en kent het niet de beperking van een snoer. Bovendien kunnen de accu’s van accu tuingereedschap vaak op alle soorten tuingereedschap van één merk worden gebruikt. Zo kan je de accu van de bladblazer gebruiken als je nog niet klaar bent met het maaien van het gras. Wil jij accutuingereedschap kopen? Dan ben je bij gereedschappenexpert Vanmelis.nl aan het juiste adres. Het assortiment van Vanmelis.nl bevat allerlei soorten en maten accutuingereedschap. Van grasmaaiers tot heggenscharen, jouw accutuingereedschap bestel je eenvoudig en snel op Vanmelis.nl.

Je vindt misschien ook leuk