Buiten

Wat is de beste manier om je haag te snoeien?

13 maart 2017

De hagen die in en om een tuin staan zijn vaak blikvangers die meteen je aandacht trekken. Een haag die er netjes en verzorgd uitziet heeft daarom een groot effect op hoe mensen de rest van de tuin zien. Zijn heggen en struiken niet mooi bijgehouden dan zal je hier altijd op afgerekend worden. Je kan dan nog zo’n mooie groene grasmat hebben. De overall look van de tuin zal slordig blijven. Vanwege het grote belang is het goed om te weten wat de beste manier is om je haag te snoeien.

Regelmatig op de juiste manier snoeien

Om een haag te krijgen die mooi dichtgegroeid is moet je regelmatig en op de juiste manier snoeien. Door meer dan één keer per jaar te snoeien hoef je alleen maar kleine takken en bladeren te verwijderen. Door te vermijden dat dikke takken uit kunnen groeien voorkom je dat er bruine en kale plekken in de haag te zien zullen zijn. Het beste snoei je een keer aan het eind van de lente en nog een keer rond eind augustus. Op de juiste manier snoeien betekent bovenaan smaller snoeien dan onderaan. Hierdoor zal de volledige haag over het gehele oppervlakte evenveel zonlicht krijgen.

Zorg voor goed snoeigereedschap

De beste manier om een haag te snoeien is niet alleen op het juiste moment en met de juiste techniek. Om een goed resultaat te krijgen is ook goed gereedschap vereist. Het liefst een elektrische heggenschaar. Dit maakt het werk een stuk makkelijker en hiermee is een mooier resultaat te bereiken. Het kan een heggenschaar zijn met een accu of één met een stekker. Let bij deze laatste optie wel op dat je niet per ongeluk de stekker doorsnijdt. Heb je in de tuin een zeer hoge haag dan maak je het beste gebruik van verlengstukken om de bovenkant te snoeien. Dit is een stuk veiliger dan op een ladder staan terwijl je werkt met de gevaarlijke gereedschappen.

Je vindt misschien ook leuk