Inrichting

Wifi signaal versterken in huis

13 maart 2017

In een moderne woning kunnen we niet meer zonder internetverbinding. Tegenwoordig is het niet meer alleen de personal computer die op het internet moet worden aangesloten. Ook de televisie, laptop, mobiele telefoon en tablet hebben een aansluiting nodig. De beste manier om dit te regelen is met een Wifi verbinding. Je kan hiermee overal in huis de beschikking hebben over een verbinding met het internet. Dat is althans de bedoeling want in de praktijk komt het nog al te vaak voor dat de router niet de hele woning van een sterk signaal kan voorzien. In dat geval moet je dus het Wifi signaal versterken in huis.

Probeer eerst dit om het probleem op te lossen

Wanneer je op zolder of in de kamers op de bovenverdieping niet een sterk Wifi signaal kunt ontvangen dan is dit zeer frustrerend. Het probleem wordt veroorzaakt doordat de radiogolven die de router uitstraalt niet ver genoeg reiken om het ontvangende apparaat te bereiken. Soms is het uitgezonden signaal niet sterk genoeg en wordt het geblokkeerd door muren of het plafond. Voordat je echter gaat investeren in een duurdere modem of een andere optie om het Wifi signaal te versterken kan je het beste eerst proberen of het probleem op te lossen is door simpelweg de router te verplaatsen.

Opties om voor een sterker signaal te zorgen

Is er geen betere strategische plek voor de router te vinden waardoor je wel door het hele huis een sterk signaal kan ontvangen? Dan is het apparaat waarschijnlijk niet krachtig genoeg. In dat geval zijn er verschillende opties die voor een sterker signaal kunnen zorgen. Je kan bijvoorbeeld een duurdere router kopen. Een andere optie is een Wifi versterker. Deze pikt het signaal op en zendt het opnieuw uit. Deze techniek gaat echter wel ten koste van de snelheid van de verbinding. Een betere optie zou dan zijn om de Wifi via het stopcontact door het huis te verdelen en meerdere access points te maken.

Je vindt misschien ook leuk