Buiten

Overkapping in uw tuin

13 maart 2017

In Nederland blijft het nooit lang droog. Zelfs in de zomer kunnen we regelmatig een regenbui verwachten. Veel mensen kiezen er om deze reden voor om een overkapping in de tuin te plaatsen. Mochten zij buiten op een terras zitten en het begint te regenen dan kunnen zij toch lekker droog blijven zitten. Een overkapping is niet alleen bedoeld om droog op een terras te kunnen zitten. Je kan de constructie ook gebruiken om gereedschappen, fietsen, brommers of hout voor de openhaard droog te houden. Voor een overkapping in uw tuin heeft u verschillende opties.

Overkapping met plat of puntdak

De eerste optie is een overkapping in de tuin die compleet los staat van iedere andere constructie. Het dak kan plat of puntig zijn en wordt ondersteund door minimaal vier balken die de vier hoeken van het dak overeind houden. Vaak zien we dat minimaal twee wanden van deze overkapping dicht worden gemaakt om bescherming tegen wind, zonlicht en regen te bieden.

Prieel in het midden van de tuin

Een prieel is ook een soort overkapping en wordt meestal in het midden van een tuin gezet. Meestal heeft de constructie een puntdak om het een mooie vorm te geven en zijn de wanden aan alle kanten open. Het belemmerd daardoor niet het zicht door de tuin omdat je door de prieel heen kunt kijken. Het bouwwerk is ideaal om terrasstoelen onder te zetten en van het buitenzijn te genieten met een drankje zonder direct in de zon te hoeven zitten.

Veranda aanbouw aan het huis

Wanneer een overkapping aan het huis is aangebouwd dan noemen we dit ook wel een veranda. Het is een simpele constructie waarbij één kant van het schuin aflopende dak aan de muur van het huis bevestigd wordt. Aan de tegenovergestelde kant wordt het dak gedragen door twee of meer balken die in de grond zitten. Vaak zijn de wanden aan drie zijden open en biedt het huis extra beschutting voor zon, regen en wind.

Je vindt misschien ook leuk