Buiten

Last van ongedierte in uw tuin

13 maart 2017

In iedere tuin kan u last van ongedierte krijgen. Het overlast kan door een grote groep verschillende soorten dieren veroorzaakt worden. Zo kan u bijvoorbeeld last hebben van insecten, vogels of zoogdieren. Op het moment dat we last hebben van een dier ondervinden dan beschouwen we het allemaal als ongedierte. Iedere diersoort vereist een andere methode om de overlast te bestrijden. In deze blog bespreken we twee van de meest voorkomende ongedierte in de tuin en hoe u deze het beste kunt bestrijden.

Mollen in de tuin bestrijden

Mollen leven normaal gesproken in het bos. Wanneer u echter in een beboste omgeving woont dan kunnen de dieren ook in uw tuin voorkomen. Een mollenprobleem is vrij snel te herkennen. U zal in de tuin namelijk duidelijk de molshopen kunnen zien waar de dieren even door naar buiten komen om lucht in hun tunnels te krijgen. Hoewel snelle ontdekking makkelijk is kan een enkele mol toch veel schade aan uw tuin aanrichten. Een mol kan namelijk tot wel vier meter aan tunnels graven in een uur. Na enkele dagen zit er onder uw tuin dan ook een heel tunnelstelsel. De ongediertebestrijder zal het dier bestrijden door rook door de tunnels te pompen en kooien of mollenklemmen te plaatsen.

Wat doen tegen overlast muggen

In elke tuin komen wel muggen voor. Wanneer het er echter overdreven veel zijn dan wordt de aanwezigheid van muggen echt een probleem. Muggen zijn zeer vervelend omdat zij steken en jeuk veroorzaken. Het probleem bestrijden is redelijk simpel. Ten eerste moet u zorgen dat er geen stilstaand water in de tuin is. Muggen leggen namelijk eitjes in stilstaand water. Check bijvoorbeeld of de regenpijp of dakgoot niet verstopt is. U kan ook horren installeren om ervoor te zorgen dat de vervelende insecten niet in huis komen. In de winkel zijn meerdere producten te koop om zelf muggen te bestrijden.

Je vindt misschien ook leuk