Buiten

Klussen? Dit is waarom een puincontainer huren verstandig is!

21 september 2021
Klussen

Klussen? Dit is waarom een puincontainer huren verstandig is!

Veilig klussen? Dat klinkt vanzelfsprekend. Maar de kans is groot dat jij tijdens het klussen onnodig te maken krijgt met risico’s. In dit artikel geven we tips om veilig te klussen en vertellen we wat de invloed van een puincontainer op veilig klussen heeft.

Zorg dat je veilig werkt

Bij het klussen is het belangrijk om de veiligheid van jezelf en anderen te waarborgen. Heb je wat extra mankracht ingeroepen? Zorg dan dat je goed met elkaar communiceert. Bespreek duidelijke regels voordat je aan het werk gaat. Tip: draag beschermende kleding. Het wordt aanbevolen om dikke truien met lange mouwen, dichte platte schoenen en een lange broek te dragen. Veel mensen grijpen snel naar oude kleding en schoenen, maar dit is vaak onveilig. Draag naast stevige schoenen handschoenen om uw handen te beschermen, een masker om te voorkomen dat stof in de luchtwegen komt en een veiligheidsbril om oogletsel te voorkomen. Heb je ook een veiligheidshelm? Deze kun je  ook dragen om te voorkomen dat er zware voorwerpen op je hoofd vallen. Belangrijk is om ook je sieraden af te doen tijdens het werk. Zo voorkom je dat je blijft haken.

Waarom een bouwafval container?

Wil je veilig klussen? Dan zijn bovenstaande tips natuurlijk handig, maar wat dacht je van het huren van een bouwafval container? Je denkt waarschijnlijk “wat heeft een container te maken met veilig klussen”. Het antwoord is: alles. Met een puincontainer zorg je namelijk voor een opgeruimde omgeving, waardoor het risico op ongelukken vermindert. Via Paridon Containers kun je eenvoudig en goedkoop online een puincontainer huren!

Je bespaart tijd

Een verbouwing kost altijd veel tijd en is vaak langer dan aanvankelijk gedacht. Als je tijdens het bouwproces vaak naar het stort moet rijden om het sloopafval te dumpen, kost dat veel tijd. Je verliest niet alleen tijd met heen en weer rijden, je verliest ook tijd met het laden en lossen van puin. Het is een stuk makkelijker als je een puincontainer voor de deur hebt staan. Je gooit het puin direct weg als je aan het werk bent en heb je er geen omkijken meer naar. Overweeg je het plaatsen van een container in een drukke stad? Bij een container huren in Hilversum of een andere drukke stad is het van belang om op voorhand te informeren bij de gemeente betreft de regelgeving.

Veiliger en sneller werken

Tijdens de verbouwing zit een ongeluk in een klein hoekje. Zeker als er overal puin en sloopafval ligt. De puincontainer zorgt ervoor dat al het vuil en puin tijdens de verbouwing direct kan worden weggegooid en uit de weg wordt geruimd. Dit houdt ook je werkruimte relatief netjes. Zo kun je sneller en veiliger werken.

Het is beter voor het milieu

Door het huren van puincontainers zorg je ervoor dat al het bouwafval op één plek wordt gedeponeerd. Alles thuis opstapelen en bewaren om het naar de stort te brengen is niet meer nodig. Alles wordt op één plek bewaard totdat hij vol is. Wanneer de puincontainer vol is dan kun je hem gemakkelijk omwisselen voor een lege. Een puincontainer huren is namelijk niet duur.  Juist omdat je niet weet hoeveel afval je zult hebben,  is het fijn dat je een volle container kunt vervangen door een lege.

 

Je vindt misschien ook leuk