Inrichting

Een houten vloer kopen 

21 september 2021

Een houten vloer kopen 

Een houten vloer is nog steeds immens populair om in de woning te laten leggen. Er zijn nog steeds talloze mensen die een houten vloer kiezen wanneer zij gaan kijken naar een nieuwe vloer. Uiteraard zijn er verschillende keuzes die gemaakt kunnen worden. De een kijkt liever voor een stenen vloer en de ander gaat voor een gietvloer, maar ook de houten vloer is nog steeds heel erg populair. In deze tekst gaan we kijken waarom de houten vloer zo populair is, wat gemakkelijk is aan de houten vloer en wat de voordelen zijn van een houten vloer in Rotterdam kopen.

 

Wat is een houten vloer?

Een houten vloer is natuurlijk simpel gezegd een vloer die gemaakt is van hout. Vaak houdt dit in dat het gaat om een parketvloer. Dat is een vloer die bestaat uit losse planken die in een bepaald patroon over de ondervloer worden gelegd. Het gemak van een parketvloer is dat de vloer in elkaar geklikt kan worden. Dat houdt in dat de planken zowel in de lengte als in de breedte in elkaar kunnen klikken. Vaak begin je in een hoek en ga je horizontaal de ene plank in de andere klikken. Aan het einde is het nodig om de laatste plank af te zagen. Het gedeelte wat overblijft gaat in de volgende rij die er natuurlijk onder geplaatst wordt. De randjes van de vloer moeten openblijven. Dat is omdat de vloer kan gaan uitzetten. Hier komen uiteindelijk ook plinten overheen te liggen waardoor de kieren niet meer open zijn. Om de plinten op maat te maken, gebruik je een knipper. Deze komt gemakkelijk door de plinten heen en zorgt er dus voor dat de plinten precies op maat gemaakt kunnen worden en passen.

 

Voordelen van de houten vloer

Wat zijn dan de voordelen van de vloer? Allereerst is de vloer gemakkelijk zelf te leggen. De meeste vloeren dienen gelegd te worden door een professional. Dat komt omdat de vloer niet zomaar gelegd kan worden door iedereen en bepaalde technieken vereist. Deze vloer kan dat dus wel en daarom is hij ideaal in elke woning. Ook is de vloer verkrijgbaar in een hele hoop verschillende prijzen. Daardoor is het vaak voor iedereen mogelijk om een houten vloer aan te schaffen. De vloer is in een hoop kleuren en in een hoop prijsklassen verkrijgbaar en het is dus vaak ook voor iedereen mogelijk om een vloer te kopen die gemaakt is van hout. Er is daadwerkelijk voor ieder wat wils ook dus.

Bron: VloerenDeur.nl

Je vindt misschien ook leuk