Buiten

De vuurtafel voor buiten

31 oktober 2017

Er zijn tegenwoordig veel personen die, als ze thuiskomen van hun werk niet in de tuin willen werken, maar ervan willen genieten. Ze willen een tuin met weinig onderhoud. Indien ze de tuin laten aanleggen, geven ze aan wat er gewenst is. Vaak is het tegenwoordig dat er een onderhoudsvrije tuin verlangd wordt. Dat wil zeggen een tuin met veel tegels, waarbij de kleur komt van de bloempotten die erop geplaatst worden. Wat zeker niet in de tuin mag ontbreken is een gezellige loungehoek die overkapt is. Onder de overkapping kunnen heerlijke stoelen en banken geplaatst worden. Daarbij mag natuurlijk een goede tafel niet ontbreken. Wanneer er de ruimte voor is, is een buitenkeuken zeer aantrekkelijk met daarbij een koelkastje. Indien men dat allemaal heeft, kan er langer buiten worden gezeten met vrienden en kennissen. Er zal pas echt lang buiten gezeten kunnen worden wanneer er een verwarming is. Nu kun je daar een terrasverwarmer voor aanschaffen maar een vuurtafel is veel gezelliger. Ook een vuurkorf kan dienstdoen als een bijverwarming, maar een goede vuurhaard is gezelliger en veiliger.

 

Vuurtafel

Bij een vuurtafel zit de vuurhaard in het midden van de tafel. De vuurhaard kan op gas branden. Hij kan eenvoudig worden aangestoken. De warmte die vrijkomt, wordt naar alle zijden verspreidt. Het is een fijne gezellige warmte die vrijkomt. Je ziet de vlammenzee van het vuur. Het is net alsof je met zijn allen rondom het kampvuur zit. Op deze manier kun je ook, als het ’s avonds wat koeler wordt, langer buiten blijven. Indien je daarbij ook de extra onderdelen bij de vuurhaard aanschaft, om bijvoorbeeld te barbecueën, kun je dat met zijn allen gezellig doen. Nu kun je natuurlijk een vuurtafel zelf maken, maar je kunt hem ook kant en klaar aanschaffen.

 

De meubels

De meubels voor de lougehoek kun je gemakkelijk zelf maken. Daar kun je veel geld mee besparen. Tegenwoordig gebruikt men voor buiten vaak steigerhout. Dat is sterk en robuust en kan zeer lang mee. Het hoeft niet geschilderd te worden. Je zou het wit kunnen beitsen, maar dat is beslist niet nodig. Wanneer je een goede bouwtekening hebt, is een loungebank in een paar uur gemaakt. Hij zal, als je de goede bouwtekening hebt, niet van een gekochte te onderscheiden zijn. Zo kun je ook een keuken voor buiten maken. Dat is gemakkelijk omdat je dan in principe alles bij de hand hebt wanneer je buiten zit te genieten van je tuin. De kussens maken het zitten echt aantrekkelijk.

 

Veilig

Een vuurtafel moet op de eerste plaats veilig zijn. Zorg daarom dat de haard het keurmerk KIWA CE draagt. Als hij dat heeft, weet je zeker dat het een goedgekeurde haard is. Een dergelijke haard moet worden geleverd met een slang en een drukregelaar. Deze heb je nodig als de haard op gas wordt aangesloten. Zorg ook voor goede windvangers. Dat voorkomt dat er vonken gaan rondvliegen. Wanneer je dus deze mogelijkheden hebt in je tuin kun lekker lang buiten blijven om gezellig bij het vuur te kunnen praten.

Je vindt misschien ook leuk