Buiten

Erfafscheiding: welke mogelijkheden zijn er

25 juni 2018

Erfafscheiding: welke mogelijkheden zijn er

Ga jij binnenkort jouw tuin opnieuw aanleggen of wordt de tuin bij jouw nieuwe woning binnenkort aangelegd? Een van de belangrijkste onderdelen van tuinaanleg is erfafscheiding. Erfafscheiding is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Het is afhankelijk van de stijl van jouw tuin welke vorm van erfafscheiding het meest geschikt is voor jouw tuin. Heb jij een klassieke tuin, dan is een natuurlijke erfafscheiding in de vorm van een heg waarschijnlijk de beste keuze. Heb je een moderne tuin laten aanleggen? Dan is een schanskorfschutting de beste optie. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn op het gebied van erfafscheiding en wat de beste keuze voor jou is? Wij hebben een aantal erfafscheidingsmogelijkheden op een rijtje gezet.

Houten schuttingen

Een van de meest bekende vormen van erfafscheiding is een houten schutting. Houten schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en stijlen. Van hele moderne houten schuttingen, met baksteen en beton, tot traditionele houten schuttingen, alles is mogelijk. Houten schuttingen zijn vooral geschikt voor tuinen in woonwijken. Door een houten schutting te plaatsen voorkom je dat jouw buren bij jou in de tuin kunnen kijken en voorkom je dat onbevoegden jouw tuin kunnen betreden.

Schanskorvenschutting

Woon jij in een woonwijk, maar vind je een houten schutting te voor de hand liggend? Dan is een schanskorf schutting iets voor jou. Een schanskorf schutting geeft je evenveel privacy als een houten schutting, maar maakt jouw tuin net iets bijzonderder. Het is mogelijk om de gehele erfafscheiding op te bouwen uit schanskorven, maar schanskorven kunnen ook gecombineerd worden met hout, beton of metselwerk. Is een schanskorf schutting iets teveel van het goede maar wil je wel een schanskorf object in jouw tuin? Dan is er ook nog de mogelijkheid om een tuinhaard, brievenbus of waterval gemaakt van schanskorven in jouw tuin te plaatsen. De schanskorf geeft elke tuin een interessante twist.

Natuurlijke erfafscheiding

De laatste, maar zeker niet de minste vorm van erfafscheiding is natuurlijke erfafscheiding. Natuurlijke erfafscheiding is het meest geschikt voor woningen in de buitengebieden, maar kan ook in een woonwijk ingezet worden. Met natuurlijke erfafscheiding geef je jouw tuin of terrein een groene lijst en een levendige aanblik. Door te kiezen voor wintergroene haagplanten is jouw tuin bovendien het hele jaar mooi. Het is mogelijk om de gehele erfgrens te beplanten met haagplanten, maar het is ook mogelijk om de heg af te wisselen met een andere vorm van erfscheiding, zoals een schanskorf schutting of een houten schutting. Wat de juiste keuze voor jou is, is afhankelijk van jouw situatie. Twijfel je over jouw keuze? Vraag dan een hovenier om advies.

Je vindt misschien ook leuk