Buiten

Dit moet je weten: De geheimen van een goede BBQ

21 juni 2018

De zomer staat op het punt te beginnen, en wat is er dan leuker dan een barbecue houden in je eigen tuin? Natuurlijk wil je wel dat jouw gasten een heerlijke avond hebben, en een belangrijk onderdeel daarvan is natuurlijk het vlees dat je hen gaat voorschotelen! Barbecueën wordt soms wel een kunst op zich genoemd, en dat is niet zo gek wanneer je bedenkt waar je allemaal op moet letten. Wij helpen je om van jouw BBQ feest een onvergetelijke avond te maken. Ta-da: dit zijn de geheimen van een goede BBQ!

Zo barbecue je als een pro

Wat voor vlees je kiest, maakt natuurlijk helemaal niets uit. Hoe je dat vlees vervolgens gaat bereiden wel. Een veelgemaakte fout op barbecue-feestjes is dat het vlees wat op de barbecue wordt gelegd nog te koud is. Voordat je vlees op de barbecue legt, moet het op kamertemperatuur zijn. Wanneer je begint te werken met vlees dat nog niet warm genoeg is, zal het garen van het vlees langzamer gaan. Hetzelfde geldt voor vis.

Behalve de temperatuur van je vlees speelt ook de temperatuur van je barbecue een rol. Wanneer de barbecue nog niet heet genoeg is, zal het vlees niet goed dichtschroeien waardoor je dus niet zo’n mooi en lekker kleurtje aan de buitenkant krijgt. Echter, wanneer je juist te lang wacht en je vlees op een te hete grill legt loop je natuurlijk het gevaar dat je vlees verbrandt. Wees dus geduldig (maar niet te).

Wanneer je eten eenmaal op het barbecuerooster ligt, is het verleidelijk om continu aan het vlees te zitten: prikken, porren, draaien… Weersta de verleiding en doe dit met mate. Door al dit soort handelingen wordt je vlees een stuk minder sappig, en dat wil je natuurlijk echt niet. Balans is het sleutelwoord – draai je hamlapjes of burgers vaak genoeg om te voorkomen dat ze niet aan je BBQ blijven vastplakken, maar ook weer niet zo vaak dat alles na je een tijdje vol prikgaatjes en deukjes zit van het vele oppakken.

Iedereen heeft heerlijk gegeten, de drank vloeide rijkelijk en jullie hebben samen een heerlijk BBQ feest gehad. Dan is het tijd voor datgene waar veel mensen huiverig van worden: het schoonmaken van de barbecue. Misschien niet het meest leuke onderdeel van barbecueën, maar absoluut een van de belangrijkste. Hoe langer vet-, en etensresten aan het rooster blijven kleven, hoe moeilijker het uiteindelijk is om deze weer smetteloos te krijgen. Zorg dus dat je niet te lang wacht en het rooster snel schoonmaakt, zodat je langer kunt blijven genieten van je BBQ!

Je vindt misschien ook leuk