Buiten

3 tips voor het inrichten van je veranda

20 maart 2020
uitschuiftafel

Het is heerlijk om in elk seizoen van het buitenleven te kunnen genieten. Niet alleen buitenshuis in de natuur, maar ook op jouw veranda kom je heerlijk tot rust. Voordat je een plan maakt voor het inrichtingen van je veranda, is het belangrijk om te weten wat voor soort plek je ervan wilt maken. Je kunt er natuurlijk een fijne zitplek van maken, maar je kunt ook een deel inrichten als buitenkeuken of als leeshoek. Wat het plan ook is, je kunt er altijd iets moois van maken!

1. Het inrichten van je veranda als zitplek

Het is belangrijk dat je fijn kunt zitten op je veranda. Een loungeset kan daarom niet ontbreken. Het is natuurlijk van belang om te bepalen waar hij komt te staan en dat hij voldoende comfort biedt. Een ideale loungeset is de dining-loungeset, waar je zowel kunt relaxen als dineren. Op de zachte kussens vergeet je al snel de drukte en in de avond geniet je samen van een heerlijk diner aan de halfhoge tafel. Bij het inrichten van je veranda heb je natuurlijk een eigen smaak, kies daarom voor een loungeset die past bij jouw tuinstijl.  Nog geen loungeset? In de webshop van Loungeset.nl vind je erg leuke sets voor lage prijzen!

2. Maak het sfeervol met de juiste verlichting 

Wanneer het donker wordt wil je ook nog genieten van je veranda, daarom mag een juiste verlichting niet ontbreken tijdens het inrichten van je veranda. Verlichting heeft naast een praktische functie ook een sfeervolle functie. Zo kun je lichtsnoeren ophangen, romantische (nep)kaarsen neerzetten of een hanglamp boven de zitplek of tafel ophangen. Of kies voor een staande lamp in de hoek van de veranda. Op veel veranda’s is het ook mogelijk om spotjes te integreren. Zo kun je zelf de sterkte van het licht aanpassen, ideaal voor verschillende momenten. Zo weet je altijd de juiste sfeer te creëren!

3. Decoreren op verschillende manieren

Het inrichten van je veranda kan erg leuk zijn. Zo zijn er verschillende stijlen die je kunt toepassen. Een romantische inrichting staat voor pastel- en zandtinten en het neerzetten van een aantal mooie sierkussens of plaids. Een moderne inrichting gaat al snel richting wit, zwart en grijs met strakke en glanzende materialen. Tijdens een frisse avond komt een plaid goed van pas, zo kun je jezelf heerlijk opwarmen. Bij het inrichten heb je natuurlijk een eigen smaak, kies daarom een inrichting die past bij jouw tuinstijl. Zo kun je ultiem genieten van je ingerichte veranda!

Je vindt misschien ook leuk