Buiten

De Tuin, het verlengstuk van de woonkamer!

30 mei 2016

Zodra de avonden langer worden zitten we graag in de tuin. De tuin wordt bij de meeste Nederlanders thuis ook wel als het verlengstuk van de woonkamer gezien. Dat is begrijpelijk, want zodra het warmer wordt spenderen we meer uren in de tuin dan de gemiddelde andere Europeaan. In dit artikel geven we tips hoe je jouw tuin leefbaarder kunt maken, zodat het je tweede woonkamer wordt.

Kies voor de juiste verlichting

De tuinverlichting in een kamer is belangrijk, omdat het de sfeer bepaalt in de tuin. Met name aan het begin van het voorjaar en het einde van de zomer wordt het redelijk vroeg donker. In dit geval is het handig om tuinverlichting te hebben om zodoende de kamer wat meer sfeer te geven.

Een terrashaard aanschaffen!

In Nederland is het weer onvoorspelbaar en wisselvallig. Zo is het na drie dagen zon niet ongebruikelijk dat het weer volledig omslaat. Door deze onvoorspelbaarheid is het handig om een terrashaard aan te schaffen. Met een terrashaard wordt het buiten zitten verdraaglijk en kan het weer geen roet in het eten gooien. Een terrashaard hoeft niet duur te zijn en is de investering dubbel en dwars waard.

Kies voor leuke planten

Er zijn planten die ook blijven kleuren en fleuren wanneer het koud weer is geweest. Met deze planten ziet jouw tuin er altijd kleurrijk uit en dat zal een positieve invloed hebben om jouw humeur. Als je niet teveel geld aan planten of bloemen wilt spenderen kun je het beste kiezen voor planten/bloemen die voor een langere tijd mee gaan.

Je vindt misschien ook leuk