Buiten

3 tuintrends die in 2019 zeker terug zullen komen

30 januari 2019

Zeker tijdens het voorjaar en de zomer is het heerlijk om in je tuin van het mooie weer te genieten! Daarbij is het voorjaar een geschikte periode om de tuin een opknapbeurt te geven. Wat zijn jouw plannen voor de tuin deze zomer? Ben je van plan om een aantal nieuwe plantjes en struiken toe te voegen? Houd je de tuin zoals deze nu is? Enzovoorts. In dit artikel zetten we 3 tuintrends voor 2019 op een rijtje. Ze kunnen goed van pas komen, wanneer je de tuin een nieuwe uitstraling wil geven.

Tip 1: maak gebruik van een veranda in de tuin

Een van de trends van dit moment, is het gebruik van een veranda in de tuin. De veranda komt vaak op de plek van een terras te staan. Met een veranda loopt de tuin door in de woonkamer, door de natuurlijke uitstraling van een veranda. Het fijne aan een veranda, is het feit dat deze overkapt is. Zo kun je ook bij een zomers buitje buiten blijven zitten.

Tip 2: laat een jacuzzi in de tuin plaatsen

Naast een veranda, zou je ook voor het laten plaatsen van een jacuzzi kunnen kiezen. Met een jacuzzi heb je ook in de herfst en winter een plekje om van je tuin te genieten. De jacuzzi kan het hele jaar door gebruikt worden, als deze onder een overkapping wordt geplaatst. Door de jacuzzi een houten omranding te geven, valt deze mooi weg.

Tip 3: een natuurlijke schutting met klimop

Verwijder de oude houten schutting uit je tuin en vervang deze voor een prachtige, natuurlijke schutting. Een natuurlijke schutting is bijvoorbeeld een stalen rek, waaraan je klimop omhoog laat groeien. Na een aantal jaar zal het rek volledig gesloten zijn, door de snelle verspreiding van de klimop.

Bekijk hier meer tuintrends voor 2019. Het geeft inspiratie voor de indeling van je eigen tuin!

 

Je vindt misschien ook leuk