Buiten

Duurzaam en mooi: hardhouten schutting

13 oktober 2016

Ben je op zoek naar een mooie houten tuinafscheiding die bovendien duurzaam is? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een hardhouten schutting. Hardhout is letterlijk een harde houtsoort, waardoor het heel duurzaam is. Gemiddeld gaat hardhout 20 jaar mee. Een hele goede keuze dus als je lange tijd wilt kunnen genieten van je schutting.

Een hardhouten schutting is er in vele uitvoeringen. Op de website SchuttingWinkel.com vind je een uitgebreid assortiment en je kunt het allemaal online bestellen.

Uitstraling

De meest gekozen hardhouten schutting is het dichte tuinscherm met horizontale of verticale planken. In combinatie met hardhouten of betonnen schuttingpalen vormt het een degelijke, stevige tuinafscheiding met een strakke uitstraling. En je hebt meteen privacy in je tuin, omdat de planken dicht op elkaar zitten.

Wil je liever wat meer afwisseling dan is er ook nog genoeg te kiezen. Er zijn ook tuinschermen met een zogenaamde ‘trellis’ erin, dat is een open stuk met diagonale of verticale latjes. Dit geeft een wat meer luchtige uitstraling en kan net het verschil maken als je een volledig dicht tuinscherm te strak vindt. Maar het kan ook heel anders, door een tuinscherm te kiezen dat volledig uit trellis bestaat. Of een scherm met gaas en alleen een rand van hardhout. Deze schermen zijn ook heel geschikt om bijvoorbeeld planten tegenaan te laten groeien. De natuurlijke uitstraling van het hardhout past goed bij het groen van de planten.

Natuurlijk kun je ook dichten en open schermen met elkaar combineren: zo creëer je zelf de schutting die het beste bij uw tuin past.

Onderhoud

Hout is een natuurlijk product dat verandert onder invloed van het weer. Het effect op hardhout is dat het in de loop van de tijd vergrijst. Van nature heeft het hout een warme kleur, om die te behouden kan het behandeld worden met speciale olie.

Je vindt misschien ook leuk