Buiten

Redenen voor het kopen van een tuinspiegel

17 november 2016

We hebben allemaal wel een spiegel in de badkamer en vaak ook in de hal bij de voordeur. Zo kun je jezelf bestuderen tijdens het poetsen der tanden en net voor je naar je werk vertrekt nog even checken of alles zit zoals het zitten moet. Maar een spiegel in de tuin… dat heeft bijna niemand. Waarom zou je ook?

Een spiegel maakt optisch groter

We kennen allemaal wel het effect dat een spiegel de ruimte optisch groter maakt. Ook al zie je dat een spiegel in een winkel hangt; toch lijkt de winkel groter. Zo zit dit ook met tuinspiegels. Wanneer je tuin niet al te groot is (wat overigens heel prettig kan zijn!) kan een tuinspiegel je tuin toch nog wat groter laten lijken.

Zeker wanneer er een pad naar de spiegel toe loopt of wanneer er een vijver vlak voor de spiegel te vinden is, zal de tuin hierdoor optisch een stuk groter zijn. Natuurlijk weet iedereen wel dat het effect niet echt is, maar dat maakt niet uit. Het ziet er niet hinderlijk uit en voor je gevoel is de tuin ook werkelijk groter. Dat is hetzelfde effect als wanneer je een ruimte met lichte of juist donkere kleuren beschildert. Een donkere kamer oogt gewoon veel kleiner, ook al is de ruimte exact net zo groot als de lichte kamer ernaast die wel groter lijkt.

Romantische doorkijkjes

Een tuinspiegel kan voor heel romantische doorkijkjes zorgen. Het kan met een tuinspiegel net zo lijken dat je stiekem door een raampje tuurt naar een spiegel aan de andere kant van de muur, terwijl het in werkelijkheid gewoon om een spiegel gaat. Je kunt dit effect wat versterken door een kleine spiegel te gebruiken of door de spiegel wat te verstoppen tussen planten. Plaats de spiegel echter wel op ooghoogte voor het ideale effect!

Je vindt misschien ook leuk