Buiten

Kunststof kozijnen

29 april 2019

Er zijn meer dan voldoende redenen te bedenken om te kiezen voor kunststof kozijnen en die van hout voorgoed vaarwel te zeggen. Het laten plaatsen van kozijnen van kunststof biedt namelijk heel veel bewezen voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld heel behoorlijk besparen op de maandelijkse energierekening en biedt een kunststof kozijn uitstekende isolatie, ook van geluid. Met een kunststof kozijn investeer je in de toekomst.

Bespaar op je energierekening
Kozijnen waren heel lang van hout en daar kwam verder helemaal niets tussen. Het was een gegeven, een feit. Hoe anders is dat nu. Toegegeven, nog steeds zijn er mensen die zwichten voor de warmte van een houten kozijn, toch wint het kunststof kozijn steeds meer terrein. Daar heeft zeker de sterk isolerende werking mee te maken. Kunststof kozijnen met goed isolerend glas maken dat je elke maand heel behoorlijk kunt besparen op de energierekening. Ook het feit dat kunststof kozijnen amper onderhoud behoeven, worden door heel veel mensen als zeer voordelig gezien.

Kunststof kozijn met houtnerf
Tot een aantal jaren geleden werden kunststof kozijnen nog wel eens afgeschilderd als kil en koud. Nu ook deze kozijnen echter in allerlei verschillende kleuren beschikbaar zijn, gaat dit argument niet meer op. En mensen die echt verliefd op hout zijn kunnen kiezen voor een kozijn van kunststof met een soort van houtnerf. Kunststof kozijnen bieden veiligheid en omdat ook de aansluiting tussen de gevel en het kozijn winddicht is, is sprake van extra goede isolatie.

Investering in de toekomst
Het feit dat je een kunststof kozijn niet goed over kunt schilderen en dat het lastiger te repareren is bij schade, zou je eventueel als kleine nadelen kunnen noemen. Wie alleen naar de prijs van een kozijn kijkt, die zou eerder voor de houten uitvoering kiezen. Die is namelijk goedkoper. Neem in je oordeel echter wel mee dat een kunststof kozijn veel langer meegaat dan een uitvoering van hout en dat je ook de kosten voor verf bespaard. Bovendien bezuinig je nadrukkelijk op de maandelijkse energiekosten. Door de aanschaf van kunststof kozijnen investeer je dus nadrukkelijk in de toekomst en laat je bovendien zien echt waarde te hechten aan het milieu. Kunststof kozijnen zijn namelijk voor de volle honderd procent recyclebaar.

In alle RAL-kleuren verkrijgbaar
Kunststof kozijnen heb je anno 2019 in alle RAL-kleuren. Koud en kil zijn ze dus al lang niet meer en bovendien wordt de aankoopprijs per jaar aantrekkelijker. In deze voor iedereen drukke tijd is het bovendien erg plezierig dat een kozijn van kunststof eigenlijk geen onderhoud nodig is. Daar ben je soms tot zeker wel een halve eeuw van af. Alles bij elkaar is het verstandig om voor kunststof kozijnen te kiezen. De investering verdient zich al snel terug en het feit dat je ook bij nieuwbouwprojecten meer en meer kunststof kozijnen ziet spreekt boekdelen. Kunststof kozijnen hebben nadrukkelijk de toekomst en gaan op termijn de houten kozijnen helemaal vervangen, zoveel is volgens de echte kenners wel zeker.

 

Je vindt misschien ook leuk