Buiten

Geen insecten, wel frisse lucht met een deurhor

4 juli 2019

Buitendeuren spelen een vitale rol in de esthetiek en energie-efficiëntie van je huis. Het is daarom ook belangrijk om je buitendeuren er goed uit te laten zien en goed te laten werken. Als je op zoek bent naar een nieuwe waardevolle toevoeging aan je toegangspoort, dan is een deurhor mogelijk de oplossing. Deurhoren hebben veel voordelen die bijdragen aan de schoonheid van je huis en helpen je te besparen op je energierekening.

Door de intrekbare rolhorren aan je huis toe te voegen, krijg je alle bescherming van de traditionele vaste schermen wanneer je deuren open zijn, zonder je zicht te blokkeren wanneer ze gesloten zijn. Wat zijn nou precies intrekbare deurhoren? Traditionele vaste horren kunnen als een extra tweede deur met horrengaas vast gemonteerd zijn, of je hebt een voorzet frame met horrengaas, wat voor de deuropening gezet wordt. Al met al is dit een onhandig gedoe.

Een deurhor, makkelijker kan bijna niet

Een deurhor is een intrekbaar schermgaas die je zelf afrolt wanneer je het zelf nodig acht, en kan uit de weg worden opgerold als het niet meer nodig is. Het schermgaas wordt op een roller aan de binnen- of buitenkant gemonteerd, al naar gelang de deur naar binnen of naar buiten open gaat. Deze deurhoren kunnen praktisch in elk bestaand raam of deur worden geplaatst. Er zijn verschillende bevestigings- opties, dus je kunt ervoor kiezen om het scherm binnen of buiten het kozijn te monteren. De schermen kunnen handmatig worden bediend of elektrisch.

Een intrekbare deurhor is er wanneer je het nodig hebt en verdwijnt wanneer je het niet nodig hebt. Op een heerlijke zonnige dag kun je je deuren openzetten, zodat de frisse lucht door je huis kan stromen zonder last te hebben van insectenplagen binnenhuis. Naast het buitenhouden van insecten, houden deze schermen ook de warmte van de zon buiten, zodat je huis lekker koel is. Aanvankelijk welk soort schermgaas er gebruikt wordt, kun je de schadelijke Uv-stralen van de zon tegenhouden, zodat de meubels beschermd blijven tegen verkleuren.

De voordelen van een deurhor

1. Wanneer ze niet gebruikt worden zijn ze uit het zicht verdwenen. Opgerold worden ze niet vies en moeten ze schoongemaakt worden, is dat makkelijk te doen met de gebruikelijke schoonmaakproducten.
2. Ze houden de allergie verwekkende factoren en insecten buiten, terwijl je je huis ventileert.
3. Deze deuren trekken zich terug in een cilinder die het scherm op rolt. Terwijl het scherm terug rolt, wordt het geborsteld door een voering van microvezel aan de monding van de cilinder. Deze voering borstel stof, stuifmeel en aanslag van het scherm.
4. Ben je allergisch voor stof en pollen, dan is een deurhor een must. Ze houden de binnenlucht vrij van zwevende deeltjes die je longen kunnen irriteren. Af en toe een extra voorzorgsmaatregel nemen door je scherm met een borstel, microvezeldoek of stofzuiger schoon te maken, zorgt ervoor dat het gaas niet verstopt raakt tijdens het filteren van de lucht die voor de ventilatie zorgt.
5. De schermen zorgen ook voor privacy, zodat je geen last hebt van inkijk door iedere willekeurige voorbijganger.

Kortom: Een deurhor biedt veel voordelen en is praktisch overal toe te passen.

Je vindt misschien ook leuk